Find accommodation & make a request

Vakantie in Colfosco

Als bergliefhebbers in Colfosco aankomen en vanaf het balkon naar de imposante rotswanden kijken die rondom in de blauwe lucht oprijzen, tintelen hun voeten. Ze pakken snel hun rugzak, rijgen hun bergschoenen aan en gaan op pad voor een wandeling.

Colfosco, ook bekend als Colfosg, is een fractie van Corvara in Badia. Het dorp met ongeveer 550 inwoners en meer dan 2.400 bedden ligt op ongeveer 1.650 meter boven zeeniveau en is niet alleen het laatste dorp van Alta Badia voor de Gardena Pas, maar ook de hoogst gelegen nederzetting van de vallei.

Kolfuschg
Kolfuschg

in autumn

© suteracher / Fotolia.com
Fixed-rope route Pisciadu
Fixed-rope route Pisciadu

The via ferrata Pisciadu in the Sella Group is one of the most popular ferratas in the Dolomites. Also, it has a breath-taking suspension bridge. It can be accessed from the road to Grödner Joch pass.

© Internet Consulting - Catrin Frontull

Paradijs voor bergliefhebbers

Als men over Colfosco spreekt als zijnde in het midden van een natuurparadijs, dan is dat niet zomaar een overdrijving voor reclamedoeleinden, maar pure realiteit. Colfosco ligt immers in de zuidelijke hoek van het natuurpark Puez Odle, tegelijkertijd in het hart van de Dolomieten en geflankeerd door tal van beroemde bergtoppen, in de eerste plaats het indrukwekkende Sellamassief en de niet minder opvallende Sassongher.

In de zomermaanden is het vanzelfsprekend dat bergbeklimmers en mountainbikers hier naartoe komen om elkaar te ontmoeten. Van eindeloos lange Dolomieten tochten tot uitdagende routes voor ambitieuze klimmers tot leuke tochten waar zelfs opa en oma en de kleintjes van kunnen genieten, het ontbreekt aan niets.

Vooral de wandelingen op en rond het Sellamassief, op het gemakkelijk toegankelijke Grödner Joch of die naar de Cirspitzen en de plaatselijke berg Sassongher, die enige vaste tred en uithoudingsvermogen vereisen, zijn populair. En niet te vergeten de Pisciadù klettersteig, een van de mooiste klettersteigroutes in de Dolomieten, die dappere alpinisten verrast met een duizelingwekkende hangbrug. Met kinderen en kinderwagens kun je daarentegen van Colfosco naar de watervallen van de Pisciadù lopen.

Current holiday offers

The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog
Sella Pass
Sella Pass

Skiing on the famous Sellaronda tour

© Dolomiti Superski/Wisthaler
Armentara meadows
Armentara meadows

Heiligkreuzkofel and the Armentara fields. The hike below Heiligkreuzkofel leads to the homonymous hospice and chapel.

© Internet Consulting
Ski tours in Alta Badia
Ski tours in Alta Badia

The dreamlike mountain landscape in Alta Badia in winter offers numerous ski tours – from easy to challenging

© Alta Badia - Visual Working

Skiplezier in de winterse idylle

Wat niet wil zeggen dat Colfosco alleen in het warme seizoen overtuigt. De winter in Alta Badia doet de harten van skiërs sneller kloppen, wat niet alleen te danken is aan de pistes van Col Pradat direct ter plaatse, maar ook aan de toegangsmogelijkheid tot de Sellaronda en de ontelbare kilometers aan pistes die de sneeuwwitte vallei te bieden heeft.

Om nog maar te zwijgen van de talloze mogelijkheden die langlaufers, winterwandelaars, skitoerers, rodelaars en freeriders te wachten staan tussen de Armentara-weiden, de alpenweiden van Armentarola en Valparola en het Mittagstal-dal.

Images

Sassongher
Sassongher

Kolfuschg in foot of Mt. Sassongher

© krizily / Fotolia.com
View of Kolfuschg
View of Kolfuschg

The surroundings of Kolfuschg offer magnificent hikes and bike tours in Fanes-Sennes-Prags Nature Park and the unique landscape of the Dolomites.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Kolfuschg
Kolfuschg

The famous holiday resort is surrounded by the impressive peaks of the Dolomites.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
View of Kolfuschg
View of Kolfuschg

The picturesque village in Alta Badia offers a wonderful panoramic position in the heart of the Dolomites as well as many outdoor activities during all seasons.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Ancient farm house in Kolfuschg
Ancient farm house in Kolfuschg

In Alta Badia, traditions are still of very high importance today.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Holidays in Kolfuschg
Holidays in Kolfuschg

Thanks to the unique position in the heart of the Dolomites and the modern Alta Badia ski resort, Kolfuschg is a famous holiday destination in summer as well as in winter.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Sas Ciampac
Sas Ciampac

Sas Ciampac

© digiflex / pixelio.de
Colfosco
Colfosco

Hiking on the Sella Group

© berggeist007 / pixelio.de
Kolfuschg
Kolfuschg

in autumn

© suteracher / Fotolia.com

Attractions in Kolfuschg

Selected accommodations in Kolfuschg

Service