Find accommodation & make a request

Vakantie in La Valle

Het wandeldorp La Valle, aan de voet van de imposante Heiligkreuzkofelgroep, laat vakantiegangers de oorspronkelijke kant van de Dolomieten beleven. Hier speelt de natuur nog steeds de hoofdrol - als wandelparadijs en als onderdeel van het dorpsleven gevormd door de landelijke cultuur.

Wengen, dat in het Ladinisch La Val heet, werd bekroond met het European Hiking Quality Seal en mag zich rekenen tot het selecte gezelschap van Europese wandeldorpen. Het dorp in de vakantieregio Alta Badia biedt zijn vakantiegasten optimale voorwaarden voor een onvergetelijke wandelvakantie.

Armentara meadows
Armentara meadows

Heiligkreuzkofel and the Armentara fields. The hike below Heiligkreuzkofel leads to the homonymous hospice and chapel.

© Internet Consulting

De natuurbelevenis Armentara Meadows

Of het nu gaat om een familiewandeling, een meerdaagse wandeltocht of een uitdagende klettersteig - rond La Valle zijn er wandelroutes voor elke smaak. Het natuurpark Fanes-Sennes-Prags bekoort met zijn uitgestrekte almen, turquoise bergmeren en machtige Dolomietentoppen. De Armentara- en Ritweiden zijn in de vroege zomer een bijzonder lust voor het oog: wilde orchideeën zoals de orchidee en vele andere zeldzame bloemen bloeien hier in alle kleuren.

De Dolomieten in de winter

Fantastische uitzichten en nabijheid tot de natuur wachten op wintervakantiegangers tijdens winterwandelingen, sneeuwschoenwandelingen en skitochten. Wie het niet zo rustig aan doet, kan met de auto snel de twee grote skigebieden van Alta Badia en Kronplatz bereiken, met een ruim aanbod aan sneeuwzekere pistes. Langlaufers en rodelaars komen ook aan hun trekken in de omgeving van La Valle.

Alpine Cabines
Alpine Cabines

Wanderwege mit ihren urigen Almhütten und der deftigen Kost findet man in Südtirol an allen Ecken.

© Silvano Rebai #37117093

Rijk aan traditie

Het stadsbeeld van La Valle wordt gekenmerkt door pittoreske viles, de typische Ladinische gehuchten met eeuwenoude boerderijen die nog steeds in gebruik zijn. Naast de landelijke cultuur speelt ook het traditionele handwerk een belangrijke rol in de regio Alta Badia. In de ambachtelijke zone van Pederoa vind je onder andere een kunstweverij en timmerwerkplaatsen.

Genieten en vieren

Koken houdt ook het midden tussen kunst en ambacht. In een rustieke berghut of een gezellige herberg - in en rond La Valle kunnen vakantiegangers genieten van Ladinische specialiteiten zoals turtres. Regionale ingrediënten en een recept dat al generaties lang wordt beproefd, staan garant voor unieke smaakervaringen. De Ladinische cultuur heeft niet alleen op culinair gebied veel te bieden: Vooral op kerkelijke feestdagen kunnen gasten in La Valle de lokale gebruiken en tradities van dichtbij meemaken.

Current holiday offers

The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog

Images

View over Wengen
View over Wengen

Wengen is one of five Ladin municipalities of Gadertal.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Parish church in Wengen
Parish church in Wengen

The parish church in Wengen is dedicated to S. Genesius.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Wengen in winter
Wengen in winter

Wengen or La Val in Alta Badia is a popular destination also in winter.

© Alta Badia - Freddy Planinschek

Attractions in Wengen

Selected accommodations in Wengen

Service