Find accommodation & make a request
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz

Slackline Park - De dans op het touw

Heb je zin om letterlijk de lucht in te gaan? Dan mag je het eerste Slackline Park van Zuid-Tirol in Selva Gardena niet missen.

Slacklinen, een mix van yoga en touwdansen, is de nieuwe innovatieve trendsport. Vooral in de zomermaanden zorgen moedige acrobaten voor verbazing bij menig wandelaar in de parken. Wie denkt dat dit een nieuwe circusact is, vergist zich.

Slackline Park in Wolkenstein - Gröden
Slackline Park in Wolkenstein - Gröden

At the slackline park in Wolkenstein you can train your whole body and balance. Courses for beginners are offered too.

© Tourismusverein Wolkenstein

Wat is slacklinen?

De moderne touwdans wordt "slacklinen" of "slingeren" genoemd. De nieuwe trendsport, die ook in dit land steeds meer enthousiasme opwekt, is in de jaren 1980 overgewaaid naar Europa. Het grote verschil met het klassieke koorddansen is absoluut de zogenaamde gibbon, het touw. Terwijl koorddansers balanceren op een stabiel en strak touw, proberen slackliners het op een dynamisch slingerend touw.

Het touw, de "lijn", is losjes gespannen tussen twee vaste punten. De term slackline kan worden verklaard door de vrije Duitse vertaling "lossere lijn": het touw geeft mee door het gewicht van de acrobaat en begint dus te schommelen. Hoe langer het touw, hoe meer rust en balans de slackliner nodig heeft. De sporter probeert de trillingen van het touw te balanceren met zijn lichaam en loopt over het touw met veel concentratie, balans en coördinatie. Slacklinen gebruikt het hele spierstelsel en is daarom een perfecte workout voor het hele lichaam, waarbij stabilisatie en balans worden getraind.

Longlines, d.w.z. touwen van meer dan 100 meter lang, beloven extreme uitdagingen, vooral voor gevorderde slackliners. De durvers onder hen wagen zich zelfs op grote hoogte en bewijzen hun concentratievermogen en vrijheid van hoogtevrees op zogenaamde highlines. De touwen worden gespannen tussen hoge bomen of zelfs bergtoppen. Een andere avontuurlijke manier wordt geboden door waterlijnen om over water te balanceren. Er zijn geen grenzen aan slacklinen en acrobatische trucs zoals 180° of 360° draaien, achterwaartse en voorwaartse salto's, spagaat, handstand, gekruist zitten, "glijden" of "grijpen" (neerhurken en het touw vastgrijpen) bieden gedurfde en extreme uitdagingen.

Slackline Park in Wolkenstein
Slackline Park in Wolkenstein

At the slackline park in Wolkenstein, beginners as well as advanced slackliners will feel like in paradise.

© Tourismusverein Wolkenstein - Diego Moroder

Slackline Park in Val Gardena

Het enthousiasme voor modern touwdansen is nu eindelijk aangewakkerd in Zuid-Tirol en het eerste Slackline Park heeft zijn deuren geopend in Selva di Valgardena. Het biedt zijn moedige gasten in totaal 13 verschillende manieren om de slacklines te bevestigen, variërend van een lijn voor beginners tot speciale lijnen zoals de "Rodeo Line" voor avontuurlijke experts.

Probeer de trucs op de "losse lijn" zelf uit en bezoek het Slackline Park in Selva Gardena. Proef de wereld van de "slappe lijn" tijdens de wekelijkse beginnerslessen. Neem uithoudingsvermogen en een beetje moed mee en ga letterlijk de lucht in. Het Slackline Park in Val Gardena belooft je veel plezier! Laten we slap worden!

Current holiday offers

from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Andere sporten

Selected accommodations in Wolkenstein in Gröden

Service