Find accommodation & make a request
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!

Vissen in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is rijk aan beken, rivieren en meren en biedt hengelaars en vissers geweldige visgronden in een indrukwekkend mooi landschap. Van ruisende bergbeekjes tot idyllische stuwmeren - het grote aanbod aan wateren met gevarieerde oeverlandschappen en een hoge waterkwaliteit garandeert sportvissers een natuurlijke en ontspannen vakantiebelevenis.

Door zijn ligging aan de zuidelijke rand van de Alpen is Zuid-Tirol een grensgebied van verschillende klimaatzones en door de snelle opeenvolging van verschillende hoogteniveaus heeft zich een verscheidenheid aan watertypes gevormd. Hierdoor is een verscheidenheid aan habitats voor dieren en planten ontstaan. In totaal is het viswater in Zuid-Tirol ongeveer 2.800 hectare groot.

Forel & vlagzalm, witvis & snoek

Typisch voor berglandschappen zijn wateren met lage watertemperaturen en vaak sterke stromingen. Dergelijke beken, rivieren en bergmeren die bewoond worden door zalmachtigen domineren ook de viswateren in Zuid-Tirol. De beekforel komt hier vaak voor, samen met de gemarmerde forel, de regenboogforel en de beekridder. De riviergedeelten in de laagvlakte die niet worden beïnvloed door grote afvoeren worden beschouwd als vlagzalmgebieden, maar er zijn ook vlagzalmen in het Toblach-meer.

De meren in de Überetsch, de langzaam stromende sloten in het Etschdal en enkele vijvers zijn typische karperwateren met karper, zeelt en baars als belangrijkste vissoorten. In het Haidermeer daarentegen zwemt vooral witvis. Snoek komt voor in het Haider-meer, het Kaltern-meer, de Monticolo-meren, het Vahrner-meer en het Costalovarameer. De gewilde roofvis is ook te vinden in verschillende sloten in het Etschdal en af en toe in de rivier de Etsch vanuit Merano.

Visvergunning & viswaterkaart

Inwoners van Meran moeten een visexamen afleggen om een visvergunning te krijgen en hebben viswaterkaart B nodig. Buitenlandse gasten daarentegen kunnen visvergunning D tegen betaling kopen bij veel toeristenbureaus en andere distributiepunten zoals bepaalde hotels en herbergen. De vergunning is dan 10 jaar geldig.

Daarnaast moeten vissers een geldige identiteitskaart of paspoort bij zich hebben die overeenkomt met de visvergunning. In principe heeft iedereen die in Zuid-Tirol wil vissen naast de visvergunning ook een viswaterkaart (dagkaart) nodig, die te koop is bij de uitgiftepunten van de beheerder van het viswater.

Voor wateren die niet op de lijst van openbare wateren staan, is geen visvergunning nodig. Voor de volgende vismeren moet bijvoorbeeld slechts één kaart worden gekocht en moeten de voorschriften van de beheerder worden nageleefd: Thara See Lounge in Kematen (gemeente Sand in Taufers), Sportfischerei Wörndle in Cornedo, Fischerteich Prad en Fischerteich beim Sandwirt in San Leonardo in Passiria.

Current holiday offers

from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Images

Lake Maggima
Lake Maggima

The reservoir is perfect for fishing and relaxing.

© TVB Tauferer Ahrntal - MK Photo
Fishing in Southtyrol
Fishing in Southtyrol

Fishing in Southtyrol

© Pixabay
Fishing in Southtyrol
Fishing in Southtyrol

Fishing in Southtyrol

© Pixabay
Fishing in Southtyrol
Fishing in Southtyrol

Fishing in Southtyrol

© Pixabay
Fishing in Southtyrol
Fishing in Southtyrol

Fishing in Southtyrol

© Pixabay

Andere sporten

Selected accommodations in South Tyrol

Service