Find accommodation & make a request
Reading time about
minutes
minute
10. oktober 2023

Bron van leven - natuurlijke en aloude producten

Het familiebedrijf Bergila in Issengo bij Falzes bestaat al meer dan 100 jaar: Het traditionele Zuid-Tiroolse bedrijf van de familie Niederkofler produceert al in de 4e generatie etherische oliën en kruidenproducten, met zorg, passie en in harmonie met de natuur.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Bergila's product range extends from arnica and mountain pine lotion to herbal liqueur and propolis ointment.

© Bergila

Hoogwaardige en biologische natuurproducten

Bergila richt zich op kwaliteit in plaats van kwantiteit en combineert beproefde methoden met innovatieve ideeën. Vanaf 1912 tot op de dag van vandaag wordt het proces voor het winnen van pure etherische oliën uit vers plantmateriaal gehandhaafd.

De verkregen natuurlijke oliën worden in het bedrijf verder verwerkt tot verschillende producten, zoals natuurlijke cosmetica.

Het hele productieproces, van plant tot eindproduct, is in één hand en gecertificeerd biologisch. Niet alleen de verwerking van de grondstoffen, maar ook de productie en het oogsten ervan gebeurt met de grootste zorg.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Whether cornflower or marigold - Bergila uses only organically grown herbs.

© Bergila

Regionaal en duurzaam

Tijdens de teelt en oogst let de familie Niederkofler op de maanfasekalender volgens Maria Thun en houdt rekening met het ritme van elke individuele plant om het gehalte aan werkzame stoffen en de houdbaarheid van de grondstoffen te maximaliseren. De gemengde cultuur helpt ongedierte en ongedierte op een natuurlijke manier te voorkomen.

Deze zorgvuldige behandeling van elke afzonderlijke plantensoort in alle stappen van de teelt tot het eindproduct betekent veel werk en kosten, maar dit is de enige manier om de hoge kwaliteitsnorm te garanderen.

Deregionaliteit van de grondstoffen is bijzonder belangrijk. Er zijn er echter maar heel weinig die geïmporteerd moeten worden vanwege de hoogte van 850 meter en het alpiene klimaat in het teeltgebied. Dit zijn zeldzame uitzonderingen, die op de verpakking worden aangegeven, omdat de eindproducten zijn ontworpen met de regionale haalbaarheid in gedachten.

Bergila - prodotti 100% biologici
Bergila - prodotti 100% biologici

Bergila's herb garden in Issing is freely accessible from May to October.

© Bergila

Echt en eerlijk

Bergila heeft niets te verbergen, integendeel: transparantie en volledige openheid naar de klant maken deel uit van het bedrijfsconcept. Daarom werden er tot voor kort ook rondleidingen door de distilleerderij aangeboden. Maar omdat het historische deel van de alpendenoliestokerij in augustus 2023 is afgebrand, is de stokerij tot nader order gesloten. De kruidenwinkel en de tuin zijn gelukkig gespaard gebleven van de brand.

Franz Niederkofler merkt op dat de gevoelige klant tegenwoordig vraagtekens zet bij de herkomst en ingrediënten van een product en selectiever koopt. Mensen betalen graag een redelijke prijs voor regionale en biologische kwaliteitsproducten van duurzame teelt. Door de trend van mindfulness en de waardering voor regionaliteit raken steeds meer jonge mensen geïnteresseerd in de natuurlijke producten van Bergila.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Bergila's natural cosmetics use valuable ingredients such as Edelweiss extract.

© Bergila

Een sterk team

Passie, ervaring en technische vaardigheden zijn de belangrijkste kenmerken van Franz, het hoofd van de familie. Brigitte, de sterke vrouw achter de succesvolle man, is de aandachtige expert in planten en bloemen. Dochter Andrea verrijkt het familiebedrijf met haar creativiteit en dochter Verena steunt de familie ook met haar optimisme.

Maar niet alleen de familie Niederkofler, het hele Bergila team deelt de liefde voor de natuur en hun eigen werk. Dit wordt weerspiegeld in de hoogwaardige producten. Of het nu gaat om pijnboomolie met een kruidige harsgeur, kruidenlikeur gemaakt volgens een oud recept of edelweiss gezichtscrème voor een frisse teint - de natuurlijkheid van de grondstoffen van alle Bergila producten overtuigt over de hele lijn.

De diverse producten zijn ideale cadeau-ideeën voor je geliefden. Of je kunt jezelf verwennen en jezelf een cadeau geven met de verwenproducten. De Bergila kruidenwinkel in Laghetto d'Issengo is het hele jaar geopend. Je kunt ook de hele dag door comfortabel in de online shop rondkijken en zelfs voor een speciale prijs kopen met de kortingscode hellobergila2023: In 2023 krijg je 5% korting op een aankoop! 😊

Dit is een betaalde bijdrage.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

From the Mountaineer herbal tea to the Fortune herbal tea, Bergila has a wide selection of herbal teas.

© Bergila
Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Bergila's herb shop in Issing is open all year round.

© Bergila

Tekst: Steffi

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen een liefde voor schrijven en fotografie, bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Related posts

Service