Find accommodation & make a request
Reading time about
minutes
minute
05. oktober 2023

De herfst in Bruneck wordt kleurrijk

De herfst is de perfecte tijd om Bruneck in het hart van het Pustertal en de omliggende bergen te leren kennen. De natuur laat zich van haar kleurrijke kant zien en de frisse lucht wekt nieuwe energie op: Wandelingen, fietstochten of stadswandelingen zijn nu bijzonder leuk en er is een kleurrijk aanbod van evenementen tussen stad en berg.

Bruneck is een stad om in te wonen en van te houden: de mooie oude binnenstad en de nabijheid van de Kronplatz, het brede aanbod aan sportieve en culturele activiteiten, traditionele gebruiken en nieuwe ideeën zorgen voor een geslaagde mix. Inwoners, nieuwkomers en vakantiegangers genieten van de charmante sfeer, waar ruimte is voor gevarieerde ervaringen, maar ook voor contemplatieve time-outs. Je hebt de keuze uit winkels, restaurants en bars - van gevestigd tot modern, van exclusief tot gezellig, er is voor elk wat wils.

Bruneck city centre
Bruneck city centre

View of the Ursulinen Gate from the Bruneck Stadtgasse.

© Internet Consulting
Outdoor activities
Outdoor activities

Mountain biking with a dream panorama.

© Bruneck Kronplatz Tourismus/Harald Wisthaler
MMM Corones
MMM Corones

The MMM Corones against a Dolomite backdrop.

© Skirama Kronplatz

Dichtbij de natuur & spannend

Vanuit Riscone, een dorp van de gemeente Bruneck, bereik je de Kronplatz in een paar minuten met de kabelbaan: de lokale berg van Bruneck is 2.275 m hoog en inspireert met fantastische uitzichten, waarvan je perfect kunt genieten tijdens een wandeling op de Concordia 360° panoramaweg. In de herfst is het uitzicht, dat zich uitstrekt van de Dolomieten tot aan de hoofdkam van de Alpen, bijzonder spectaculair vanwege het goede zicht over grote afstanden en de intense kleuren van de natuur.

Wil je een adrenalinekick? Waag je dan op de reuzenschommel Skyscraper, probeer een tandemvlucht met de paraglider of leef je uit in het Bike Park Kronplatz. Als je cultuur en architectuur spannender vindt dan sport en actie, kun je kiezen tussen het LUMEN (Museum voor Bergfotografie) en het MMM Kronplatz.

Maar terug naar de stad: Kasteel Bruneck herbergt ook een Messner Bergmuseum - het MMM Ripa. En natuurlijk kun je ook direct vanuit Bruneck beginnen aan vele mooie wandel- en fietstochten.

Bruneck Castle
Bruneck Castle

Bruneck Castle from above.

© Internet Consulting
Bruneck castle
Bruneck castle

View of Bruneck Castle in the direction of Tauferer Ahrntal.

© Internet Consulting

Traditiebewust & gezellig


De Zuid-Tiroolse evenementenmarkt SelberGMOCHT houdt op verschillende plaatsen in Zuid-Tirol halt en op zaterdag 16.09.2023 ook in Bruneck. Dan kun je slenteren tussen ongeveer 80 kraampjes op de Graben en op het stadhuisplein. Traditionele ambachtelijke producten, creatieve kunstnijverheid, heerlijke delicatessen en live muziek made in Zuid-Tirol - met zo'n breed aanbod vind je zeker iets van je gading.

SelberGMOCHT market
SelberGMOCHT market

Colourful hustle and bustle at the SelberGMOCHT event market on Graben.

© Bruneck Kronplatz Tourismus
Craft market
Craft market

Large selection of handmade products.

© Bruneck Kronplatz Tourismus

Ook de productie van Zuid-Tiroler spek is rijk aan traditie: van 30.09. tot 01.10.2023 draait alles om deze regionale specialiteit tijdens het Zuid-Tiroler spekfestival op de Kronplatz. Proeverijen en ochtendpauzes, maar ook workshops en optredens van muziekgroepen zorgen voor een veelzijdig genietweekend op het bergplateau. En op deze zaterdag en zondag zijn de beklimming en afdaling beschikbaar voor een speciale prijs van €15.

Tastings
Tastings

South Tyrolean bacon is simply good.

© IDM Südtirol-Alto Adige/Manuel Ferrigato

De markt van Stegen werd al in de 13e eeuw voor het eerst in documenten vermeld: de grote markt vindt elk jaar plaats van 26-28 oktober in Stegen, een deelgemeente van Bruneck, en is niet alleen voor veel Zuid-Tirolers een vaste datum op de kalender. Almabtriebe (bijv. op 30.9.2023 in Riscone) en Kirchtage ( bijv. van 14-15.10.2023 in Mühlbach/Gais) zijn andere traditionele herfsthoogtepunten in en rond Bruneck.

Bruneck dances
Bruneck dances

Clubs and bars are full of people.

© Bruneck Kronplatz Tourismus
Yogadays Kronplatz
Yogadays Kronplatz

Yoga with a view

© Skirama Kronplatz

Kosmopolitisch & modern

Bruneck rust niet alleen op zijn lauweren, maar slaat ook nieuwe wegen in. In de Yogadagen Zuid-Tirol aan de Kronplatz kun je van 22 tot 24 september 2023 bij LUMEN deelnemen aan inspirerende workshops - van Ashtanga Yoga tot Tantra Yoga. Er is ook vegetarische en veganistische catering en een markt met duurzame producten.

Het evenement Bruneck tanzt (Bruneck danst ) is ook een ontroerend evenement: op vrijdag 29.09.2023 draaien 12 dj's in de bars en clubs van de stad. Op deze avond kun je je uithoudingsvermogen testen door te dansen en te feesten. Tijdens de voorjaarseditie van dit evenement vonden we het geweldig dat verschillende generaties tussen 16 en 60 samen feest vierden en dansten.

Bij het Streetfood Festival, dat van 06 t/m 08.10.2023 plaatsvindt op het stadhuisplein in Bruneck, zijn de verschillende geuren alleen al erg verleidelijk - ze zorgen ervoor dat je eten en snacks uit verschillende landen wilt proberen. Tijdens dit oktoberweekend kun je kennismaken met verschillende aromawerelden - van curry tot sushi tot hamburger of crêpe. En naast de culinaire hoogstandjes zijn er natuurlijk ook verfrissende drankjes en levendige muziek.

Streetfood Festival
Streetfood Festival

Relaxed atmosphere and delicious food at the Streetfood Festival.

© Bruneck Kronplatz Tourismus
Culinary diversity
Culinary diversity

The festival offers a variety of specialities, from southern Italian snacks to Asian rice dishes.

© Bruneck Kronplatz Tourismus

Meer informatie over de evenementen in Bruneck: bruneckevents.com

Meer informatie over Bruneck: bruneck.com

Bruneck
Bruneck

Dreamlike pictures from the city of Bruneck

© Internet Consulting - Adam U.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, voor de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Related posts

Service