Find accommodation & make a request
Reading time about
minutes
minute
06. oktober 2023

Echt winkelplezier met Pur Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is een land dat culinaire specialiteiten biedt tussen alpiene nuchterheid en mediterrane lichtheid - en ook hoogwaardig vakmanschap tussen traditie en innovatie. Op de 5 fijnproeversmarkten van Pur Südtirol vindt u een indrukwekkend groot aanbod aan Zuid-Tiroolse specialiteiten.

Het succesverhaal van Pur Zuid-Tirol begon in 2010 met de opening van de Genussmarkt in Merano. In 2019 werd het nieuwste filiaal geopend in Brixen. De vestigingen in Bolzano, Bruneck, Brixen, Brixen en Merano zijn niet alleen winkels, maar bieden ook regelmatig proeverijen en herbergen een bistro met wijnbar of een take-away. Het Pur Zuid-Tirol concept combineert genieten ter plaatse met genieten thuis.

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

The selection of South Tyrolean specialities in the markets of delight is huge.

© Pur Südtirol - Ulrich Egger
Pur Südtirol
Pur Südtirol

The market of delights in Meran

© Pur Südtirol - Ulrich Egger
Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

Ulrich Wallnöfer and Günther Hölzl are the founders and managing directors of Pur Südtirol.

© Pur Südtirol - Julia Lesina Debiasi

Kwaliteit uit Zuid-Tirol

Bedrijfsleiders Ulrich Wallnöfer en Günther Hölzl stellen samen met hun team duurzaamheid en regionaliteit centraal in hun bedrijf. Ze vinden het echter net zo belangrijk dat alle aangeboden levensmiddelen en dranken overtuigen door hun goede smaak. Op de Pur Zuid-Tirol markten kun je meer dan 3.000 producten van ongeveer 300 Zuid-Tiroolse boeren en producenten ontdekken: Meer weten over de producenten? Op de bedrijfswebsite vind je informatieve korte portretten van A voor Alpe Pragas tot Z voor Zollweghof.

Naast een verscheidenheid aan traditionele lekkernijen zoals grijze kaas, Schüttelbrot brood en spek, kan een bezoek aan een van de gastronomische markten ook je eetlust opwekken voor bijzondere traktaties zoals de biologische groentespread met rode biet en chili of de melkchocolade met aardbeien. Er is ook een ruime keuze aan dranken: van vruchtensiroop tot appelsap, van uitstekende wijnen tot gin. Je kunt er ook natuurlijke cosmetica kopen en mooie dingen zoals brooddozen gemaakt van Zwitsers grenenhout of geurzakjes met hooi en kruiden.

Pur Südtirol
Pur Südtirol

The market of delights from South Tyrol

© Pur Südtirol - Daniel Mazza

Uiterst authentiek

Designer Harry Thaler en Pur Zuid-Tirol zijn verheugd dat ze de German Design Award hebben ontvangen voor het toekomstgerichte interieurontwerp van de Pur Concept Store in Brixen. In 2021 waren ze vereerd met deze prestigieuze prijs in de categorieën Retail Architecture en Eco Design. De vakjury was vooral onder de indruk van de heldere maar opvallende designtaal en de sfeervolle verlichting. Trendsettend is de onverpakte afdeling met meer dan 40 verschillende producten die zonder extra verpakking kunnen worden gevuld.

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

The entrance to the market of delights in Brixen

© Pur Südtirol - Gustav Willeit

Bezoek de Genussmarkt aan de Kreuzgasse 11b in Brixen en ervaar zelf hoe het harmonieuze samenspel van materialen, kleuren en vormen een ontspannen, behaaglijke sfeer creëert! Voor de inrichting zijn stoffen van het traditionele bedrijf Mössmer, appelhout, kastanjehout en Sarner porfier van Zuid-Tiroolse ambachtslieden gebruikt. Op deze manier komen regionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit niet alleen tot uiting in de producten, maar ook in de inrichting.

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

The selection of South Tyrolean wines in the markets of delights is impressive.

© Pur Südtirol - Ulrich Egger

Gemakkelijk online winkelen

Winkelen in de online shop van Pur Zuid-Tirol is ook leuk. En online shoppen wordt nog leuker met de vouchercode suedtirol23: deze geeft je een voucher ter waarde van €10, die kan worden ingewisseld voor aankopen van €50 of meer in 2023.

De website is uitnodigend en aantrekkelijk vormgegeven: Het is niet voor niets door het Duitse Instituut voor Kwaliteit en Financiën uitgeroepen tot de beste online winkel in Italië 2020.

We vonden het vooral leuk dat er een seizoensgebonden herfstcategorie is met subcategorieën zoals Törggelen of appeloogst. De grote selectie heerlijke cadeaumanden is ook inspirerend. Met een maandabonnement op een verrassingsbox kun je je altijd verheugen op nieuwe smaakervaringen!

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

In the bistros of the Pur Südtirol markets you can enjoy delicious dishes or a typical snack with South Tyrolean quality products.

© Pur Südtirol - Lukas Auer

Filtercriteria afgestemd op de betreffende productcategorie helpen je om je favoriete product te vinden: Zo vind je bijvoorbeeld snel een lactosevrije koemelkse kaas in biologische kwaliteit of een bekroonde harde kaas van geitenmelk in het uitgebreide kaasassortiment. Een gebruiksvriendelijk overzicht geeft informatie over verzending en betaling binnen Europa.

In het online magazine voor fijnproevers kun je door de artikelen bladeren en spannende informatie vinden over seizoenshighlights, prijzen en ander nieuws. Je vindt er ook veel recepten voor heerlijke gerechten met Zuid-Tiroler kwaliteitsproducten. Zo haal je de smaak van Zuid-Tirol in huis!

Dit is een betaalde bijdrage.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. Allemaal gevestigd in Zuid-Tirol, delen we een liefde voor schrijven en fotografie, bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Related posts

Service