Find accommodation & make a request
Reading time about
minutes
minute
25. oktober 2023

Kasteelavonturen voor kinderen en tieners

Kinderen zijn dol op kastelen en paleizen. Geen wonder: in sprookjes en legenden wordt immers al eeuwenlang verteld over dappere ridders en edele jonkvrouwen, over mooie prinsessen en knappe prinsen. Trouwe rossen en machtige zwaarden, glanzende harnassen en prachtige gewaden - dit alles prikkelt onze verbeelding en wekt onze dorst naar avontuur. En wat zou Doornroosje zijn zonder kasteel of Koning Arthur zonder Camelot?

Castle adventures for kids and teens
Castle adventures for kids and teens

Hocheppan Castle towers above steep rock faces.

© IDM Südtirol Alto Adige/Angelika Schwarz
Hochnaturns Castle
Hochnaturns Castle

Castle above the village Naturns near Meran

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander

Coole tieners zijn niet meer zo snel geïnspireerd. Maar zelfs zij kunnen niet helemaal ontsnappen aan de fascinatie van kastelen. Zweinstein is niet voor niets geen gewone kostschool voor Harry Potter en andere tovenaars in de dop, maar een prachtig kasteelcomplex. De machtige muren van kastelen en paleizen zijn niet alleen het decor voor spannende verhalen: Geheime gangen en kasteelgeesten, verborgen schatten en kasteelkerkers spelen vaak een belangrijke rol in de plot. Heb je zin in een middeleeuws gevoel samen met je familie? Vandaag presenteren we 3 kastelen in Zuid-Tirol die leuk zijn voor kinderen en ouders.

Castle adventures for kids and teens
Castle adventures for kids and teens

Knight Friedrich tells the children about splendid festivities and brave knights.

© Kuratorium Schloss Prösels
Prösels Castle
Prösels Castle

The picturesque Prösels Castle is located before the village Völs am Schlern.

© Laurin Moser - Seiser Alm Marketing

Belevenissen voor jonge en oude middeleeuwse fans

Hoe leefden ridders en schildknapen in de middeleeuwen? Hoe vochten ze en hoe vierden ze feest? Antwoorden op deze en vele andere vragen geeft Renon Friedrich in juli en augustus tijdens de familie- en kinderrondleidingen op kasteel Prösels bij Völs am Schlern. Als alternatief kunnen jij en je kind in augustus samen met Martha de heks Kasteel Prösels ontdekken. Voor beide soorten rondleidingen kun je je aanmelden via info@schloss-proesels.it. Het aantal deelnemers is beperkt. Er is ook een Escape Room in Kasteel Prösels met de spannende jacht op de Dragon Ruby.

Archery trail in Eppan
Archery trail in Eppan

The medieval archery trail at Hocheppan Castle offers fun and entertainment for the whole family.

© TV Eppan - eppan.com

Met pijl en boog als Robin Hood

Kasteel Hocheppan torent boven Eppan uit. Het fantastische uitzicht en de gezellige kasteeltaverne maken het een populaire bestemming voor wandelaars. Kunstliefhebbers zullen dol zijn op de kasteelkapel, die kan worden bezocht tijdens rondleidingen. Een hoogtepunt voor actieve gezinnen is het boogschietparcours: jonge en oude boogschutters vanaf 6 jaar kunnen hun schietvaardigheid bewijzen met 28 3D-dierfiguren. Bijzonder gezinsvriendelijk: naast de grote ronde die ongeveer drie uur duurt, is er ook een korte ronde die ongeveer 1,5 uur duurt. Je kunt de uitrusting tegen betaling huren. Ervaring is niet vereist.

View of Castle of Taufers
View of Castle of Taufers

The castle sits on a rocky outcrop below Ahornach.

© Internet Consulting - Kurt Leiter
Tures Castle
Tures Castle

Tures Castle

© Alexander Iser / Fotolia.com

Sfeervol filmdecor

Bergen en kasteel vormen een prachtig plaatje: kasteel Taufers waakt over het dorp Sand in Taufers en daarachter reiken de Zillertaler Alpen met de machtige Schwarzenstein tot in de hemel. Het is voor ons dan ook geen verrassing dat veel filmmensen het kasteel als opnamelocatie hebben gekozen. Heb je samen met je kinderen de films Burg Schreckenstein en Burg Schreckenstein 2 - Küssen (nicht) verboten, gebaseerd op de gelijknamige jeugdboekenserie van Oliver Hassencamp, gezien? Dan bezorgt een bezoek aan Schloss Taufers je zeker een paar "aha"-momenten: een groot deel van beide films is opgenomen op Schloss Taufers.

De achtergrond van het kasteel in Roman Polanski's beroemde film Dance of the Vampires was ook gemodelleerd naar Schloss Taufers. En kasteel Taufers is ook te zien in scènes uit vele andere films.

Er zijn nog veel meer bezienswaardige kastelen en paleizen in Zuid-Tirol - van kasteel Tirol tot kasteel Welsperg en kasteel Wolfsthurn. Tot slot een tip voor alle fans van ridderspelen: In augustus 2024 vinden de Zuid-Tiroolse ridderspelen weer plaats bij kasteel Churburg in Sluderno.

Churburg Castle
Churburg Castle

The castle can be visited in spring, summer and fall.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Churburg Castle in Schluderns
Churburg Castle in Schluderns

Churburg/Coira Castle home the largest private armory and a fabulous gallery.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Related posts

Service