Find accommodation & make a request

Vakantie in Bronzolo

Wil je het Zuid-Tiroolse laagland ten zuiden van Bolzano leren kennen en genieten van mediterrane temperaturen tussen boom- en wijngaarden? Dan ben je in Bronzolo aan het juiste adres.

Bronzolo ligt op slechts 236 m boven zeeniveau op de linkeroever van de rivier de Adige, ongeveer 13 km ten zuiden van de provinciehoofdstad Bolzano. Het dorp in het laagland van Zuid-Tirol is een ideale bestemming voor iedereen die tijdens zijn vakantie actief wil zijn, iets wil beleven en van afwisseling houdt.

Want hier verveel je je bijna nooit: talloze wandel- en mountainbiketochten wachten op je in de nabijgelegen Dolomieten en de dalbodem met zijn weelderige boom- en wijngaarden en het merenlandschap in Zuid-Tirol Zuid nodigen uit tot wandelen, fietsen en ontspannen. Kunst, cultuur en winkelplezier worden ook niet verwaarloosd in het nabijgelegen Bolzano. Watersportliefhebbers, zwemmers en zonaanbidders moeten een bezoek brengen aan het Kalternmeer.

Kerken en historische residenties in Bronzolo

Bronzolo kan terugkijken op een lange geschiedenis, waarvan nog steeds sporen te zien zijn in het historische centrum van het dorp. Lange tijd leefden de mensen hier voornamelijk van de fruit- en wijnbouw. Vondsten uit de Romeinse tijd wijzen erop dat er toen al wijn werd verbouwd in Bronzolo.

Het dorp was ooit ook een belangrijk overslagpunt voor goederen, want Bronzolo was het noordelijkste punt voor de scheepvaart op de Adige.

Tijdens een verkenningstocht door Bronzolo ontdek je verschillende historische residenties in de typische Unterlandler stijl. Het Palais Thomsen is bijzonder mooi, met een achthoekige fontein van Trent marmer en drie hoge ceders op de binnenplaats.

In het centrum van Bronzolo staan twee bezienswaardige kerken. De nieuwe parochiekerk is gewijd aan het Heilig Hart van Jezus. De oude parochiekerk van St. Leonhard is gebouwd in de romaans-late gotische stijl. Binnen staat een wit marmeren doopvont uit 1585.

Current holiday offers

from 258 €
Naturhotel Waldheim

Located in the region Bolzano & Environs, in Anterivo you’ll find the relaxation and tranquillity you expect from your holiday.

To the hotel

Attractions in Branzoll

Service