Find accommodation & make a request

Vakantie in Laives

Laives in de vakantieregio Bolzano en omgeving is iets voor ontdekkingsreizigers: er is het Caldaromeer, uitgestrekte boomgaarden, prachtige wijngaarden en een taal die zelfs de rest van Zuid-Tirol niet altijd begrijpt. Laives weet hoe het moet verrassen!

Laives is de jongste van de acht steden in Zuid -Tirol en ligt met de deelgemeenten Seit, Steinmannwald en San Giacomo een paar kilometer ten zuiden van de provinciehoofdstad Bolzano. Na Bolzano heeft Laives het grootste aandeel inwoners met Italiaans als moedertaal. De twee taalgroepen leven hier vreedzaam samen en creëren soms zelfs compleet nieuwe woordcombinaties van Italiaanse en Duitse uitdrukkingen die bij buitenstaanders vaak alleen maar vragende gezichten veroorzaken.

De stad in de buurt van de dorpen Bronzolo en Vadena betovert met zijn zuidelijke flair en talrijke wandel- en fietstochten. Laives ligt ook aan het bekende langeafstandsfietspad Via Claudia Augusta, dat langs de oude Romeinse weg met dezelfde naam loopt. Dankzij de centrale ligging, het treinstation en de goede verbindingen met het openbaar vervoer is Laives ook een ideaal vertrekpunt voor excursies.

In de winter mag je de grote kerstmarkt in Bol zano niet missen. Er zijn ook verschillende gezinsvriendelijke skigebieden met rodelbanen en langlaufloipes in de buurt.

Bezienswaardigheden in Laives

  • In het park in de Galizienstraße kun je de funderingsmuren van een Rhätische hut uit de 2e tot 3e eeuw v.Chr. zien. In de omgeving van Laives zijn talrijke getuigenissen en overblijfselen van Rätische nederzettingen gevonden. De vondst in het park is bewaard gebleven en voorzien van informatieborden.
  • Het kerkje van San Giacomo in der Au staat op een heuvel en werd voor het eerst genoemd in een document uit 1237.
  • De parochiekerk van St. Anton Abt en St. Nicolaas werd in 2000 uitgebreid met een moderne vleugel. Dit architectonische meesterwerk vult de oude kerk en klokkentoren uit 1250 aan. Het altaar herbergt sinds 1787 het albasten beeldje "Gnadenmutter von Weißenstein".
  • De heuvel met het kerkje, de"Peterköfele", wordt beschouwd als het herkenningspunt van de stad en staat ook afgebeeld op het gemeentewapen. De kleine kerk van S. Pietro ligt boven Laives en dateert uit de 12e eeuw. Het was ooit de kapel van het kasteel van Liechtenstein, dat in 1290 werd verwoest door graaf Meinhard II van Tirol in een geschil met de bisschop van Trente. De kerk werd gespaard uit angst voor Gods toorn. Vandaag de dag kan het echter alleen van de buitenkant worden bezocht.

Current holiday offers

from 258 €
Naturhotel Waldheim

Located in the region Bolzano & Environs, in Anterivo you’ll find the relaxation and tranquillity you expect from your holiday.

To the hotel

Attractions in Leifers

Selected accommodations in Leifers

Service