Find accommodation & make a request

Vakantie in Soprabolzano

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het dorp boven de Zuid-Tiroolse hoofdstad Bolzano, op 1.220 meter boven zeeniveau op het Rittner Hochplateau. Soprabolzano is al lange tijd een populaire bestemming voor zomergasten, wat niet in de laatste plaats te danken is aan het buitengewone uitzicht dat tot aan de Dolomieten reikt.

Ritten cable car
Ritten cable car

With the modern Ritten cable car, you can easily and quickly reach Oberbozen on Ritten starting in the centre of Bozen.

© Tiberio Sorvillo - Sonnenplateau Ritten Konsortial GmbH
Ritten cableway
Ritten cableway

Ritten cableway drives from Maria Himmelfahrt to Oberbozen, Wolfsgruben and Klobenstein.

© Sonnenplateau Ritten KGmbH
Oberbozen on Ritten
Oberbozen on Ritten

View from oberbozen towards Schlern Rosengarten Nature Park

© Tourismusverein Ritten - Achim Meurer

Soprabolzano is niet alleen bereikbaar via een kronkelige weg, maar ook met een moderne kabelbaan die direct in het centrum van Bolzano begint. In plaats daarvan was er vroeger een tandradbaan en een kabelbaan, de eerste is vandaag de dag nog steeds in gebruik als smalspoor tussen Soprabolzano en Collalbo.

Vanaf het begin van de 17e eeuw trokken aristocraten en welgestelde burgers 's zomers naar Renon om te ontsnappen aan de drukkende hitte in het Bolzano-bekken en te genieten van de aangename temperaturen en de frisse lucht op hoogte. Daarom zijn er hier nog steeds talrijke prachtige residenties van bekende binnen- en buitenlandse families, zoals Menz, Walther von Herbstenburg, Amonn, Hepperger of de graven van Toggenburg.

Enkele beroemde persoonlijkheden, zoals de Poolse antropoloog Bronisław Malinowski, de Duitse schrijver Lion Feuchtwanger of psychoanalyticus Sigmund Freud, waardeerden ook het zomerverblijf op het Renon.

Current holiday offers

from 258 €
Naturhotel Waldheim

Located in the region Bolzano & Environs, in Anterivo you’ll find the relaxation and tranquillity you expect from your holiday.

To the hotel
Skiing on Ritten
Skiing on Ritten

Wintertime in Ritten

© TV Ritten
Winter hiking on Ritten
Winter hiking on Ritten

During an idyllic hike at Rittner Horn in winter, you will enjoy a fantastic view of Mt. Schlern, Rosengarten and Latemar.

© Tourismusverein Ritten - Manuela Lun

Bezienswaardigheden in Soprabolzano

Wie door de straten van Soprabolzano wandelt, moet zeker even stilstaan bij de 13e-eeuwse Sint-Joriskerk en Sint-Jakobskerk en de middeleeuwse fresco's binnenin bekijken. Andere plaatselijke attracties zijn de aardpiramides in Katzenbachtal en het bijenmuseum. Het museum is gevestigd in het historische Plattnerhof en biedt veel interessante informatie over de vlijtige insecten. Het interactieve natuurpad met als thema "De zintuigen van de bij" laat zien hoe bijen de wereld ervaren.

Gepassioneerde wandelaars komen in Soprabolzano en omgeving gegarandeerd aan hun trekken. Tussen de weiden en bossen van het hele hoogplateau zijn talloze paden en wegen te ontdekken die naar prachtige meren, rustieke berghutten en eenzame bergtoppen leiden. In de winter lokt het skigebied Corno del Renon je met zonnige hellingen, sneeuwschoenwandelingen en fantastische uitzichten.

Images

Oberbozen on Ritten
Oberbozen on Ritten

View from oberbozen towards Schlern Rosengarten Nature Park

© Tourismusverein Ritten - Achim Meurer
Oberbozen on Ritten
Oberbozen on Ritten

The sunny high plateau has been a famous summer resort from the 17th century. Well-off citizens froM Bozen cam here to escape from the hot temperatures in the city and enjoyed the fresh mountain air in Oberbozen.

© Internet Consulting - Fabian Auer
Parish church in Oberbozen
Parish church in Oberbozen

The parish church in Oberbozen on Ritten was built between 1989 and 1991 and dedicated to Father Rupert Mayer.

© Internet Consulting - Fabian Auer

Attractions in Oberbozen

Selected accommodations in Oberbozen

Service