Find accommodation & make a request
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!

Bezienswaardigheden in Bolzano & omgeving

In de provinciehoofdstad Zuid-Tirol en omgeving kan de schoonheid van Zuid-Tirol in al haar facetten worden ervaren, waarbij schijnbaar tegenstrijdige dingen elkaar perfect aanvullen: oude kastelen en moderne musea, de eerbiedwaardige arcades van Bolzano en snelle kabelbanen, maar ook glooiende wijngaarden en ruige Dolomiettoppen.

Er zijn veel schatten te ontdekken in en rond Bolzano - zowel voor cultuurliefhebbers als voor natuurliefhebbers, zowel voor romantici als voor avonturiers.

Gevarieerd Bolzano

Neem de tijd om de historische oude binnenstad van Bolzano te voet te verkennen, met of zonder rondleiding. De vele kerken in de stad zijn kenmerkend: De kathedraal, de Dominicaanse en de Franciscaanse kerken zijn zeker een bezoek waard.

De arcades en andere pittoreske steegjes tussen de fruitmarkt en de Waltherplatz getuigen niet alleen van de lange geschiedenis van Bolzano als rijke handelsstad, maar laten je ook het levendige Bolzano van vandaag voelen. Een bezoek aan de musea van Bolzano is ook een prachtige manier om heden en verleden te combineren: Terwijl je je in het Archeologiemuseum kunt vergapen aan de mummie van Ötzi, de beroemde ijsman, maakt het Museion indruk met moderne en hedendaagse kunst.

Fantastische panoramische uitzichten en bezienswaardige kastelen

Vanuit Bolzano brengen in totaal drie kabelbanen vakantiegangers snel en comfortabel naar hoogten tussen 1.000 en 1.400 meter boven zeeniveau: naar Soprabolzano op de Renon, naar San Genesio Atesino op de Tschögglberg en naar Kohlern. Eenmaal boven kun je genieten van de frisse berglucht en een fantastisch uitzicht op de bergen van Zuid-Tirol. Bijzonder interessante wandelbestemmingen zijn de bizar gevormde aardpiramides op de Renon en de legendarische Stoanernen Mandln, die zowel vanuit het Sarntal als vanuit San Genesio Atesino te bereiken zijn.

Rond Bolzano vind je de grootste dichtheid aan kastelen, paleizen en residenties in heel Zuid-Tirol. Twee in het bijzonder springen eruit: kasteel Runkelstein troont op een rots aan de ingang van het Sarntal en bekoort met prachtige fresco's uit de Middeleeuwen. En het Messner Bergmuseum Firmian in Slot Sigmundskron richt zich op de spannende relatie tussen mens en berg.

Wijncultuur en zwemplezier

Het gebied rond Bolzano is niet alleen rijk aan kastelen en paleizen, maar ook aan wijngaarden. De romantische Zuid-Tiroolse wijnroute slingert van Nalles naar Salorno en komt ook langs Bolzano en het Kalternmeer. In het wijnmuseum in Kaltern kom je veel interessante feiten te weten over de heerlijke wijnen. Tijdens kelderrondleidingen kun je heerlijke witte en rode wijnen proeven en geslaagde combinaties van oude gebouwen en moderne architectuur ontdekken.

Een duik in het meer van Kaltern of in een van de twee meren van Monticolo is verfrissend - maar alleen voor en niet na een wijnproeverij.

Current holiday offers

from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Images

Museum of archaeology
Museum of archaeology

Museum of archaeology in Bozen

© Tourismusverein Bozen Bolzano
Museion
Museion

Museion in Bozen - museum for modern art

© Tourismusverein Bozen Bolzano - OthmarSeehauser
Castle Trostburg in Waidbruck
Castle Trostburg in Waidbruck

Castle Trostburg is well-preserved and can be visited with guided tours.

© marita / pixelio.de

Bezienswaardigheden Cultuur

Selected accommodations in Bozen and environs

Service