Find accommodation & make a request
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz

Meraner promenades

Een vakantie in Merano doet goed en maakt gezond. Dat wist keizerin Sissi al in de 19e eeuw, toen Merano als kuuroord net zijn hoogtepunt had bereikt.

Tegenwoordig beleeft Merano een renaissance met zijn nieuwe thermale baden en de indrukwekkende Trauttmansdorff Tuinen. Bewonder de mooie stad met eigen ogen en wandel over de prachtige promenades zoals Sissi ooit deed. Het mediterrane klimaat en het uitzicht op de Gruppo di Tessa maken een wandeling over de met palmbomen omzoomde promenades van Merano tot een onvergetelijke ervaring.

Passer promenade

De Passerpromenade strekt zich uit langs de rechteroever van de Passer in het centrum van Merano. Ze maakt indruk met kunstig aangelegde bloemperken en altijd groene palmen. Op de Passerpromenade staat een drukbezocht muziekpaviljoen, waar 's zomers concerten van het Meraner kuurorkest worden gehouden.

Zomerpromenade

De zomerpromenade begint bij de Postbrug en ligt aan de schaduwrijke linkeroever van de Passer. De gemakkelijke wandeling eindigt bij de Gilfkloof en kan worden voortgezet op de Gilfpromenade. Het pad is gewijd aan Marie Valerie, de dochter van keizerin Sissi en keizer Franz Josef. Aan het begin van de promenade zien wandelaars een standbeeld van keizerin Sissi.

Winterpromenade

De Winterpromenade begint ook bij de Postbrücke en loopt langs de rechteroever van de Passer. Het eindigt bij de "Steinernen Steg" (stenen loopbrug), gebouwd in 1624, en maakt indruk met talrijke bezienswaardigheden langs de weg, zoals de Wandelhalle, gebouwd in historische stijl, met afbeeldingen van Zuid-Tirolerdorpen.

Gilfpromenade

De Gilfpromenade begint bij de "Steinernen Steg" en eindigt in de Passerschlucht, waar het kasteel Zeno over uitkijkt. Er is een aanbevolen uitkijkpunt vanwaar je het bulderende water in de Passerschlucht-kloof kunt zien.

Tappeinerweg

De Tappeinerweg is de beroemdste promenade van Merano en is het vervolg van de Gilfpromenade bij kasteel Zeno. Het pad loopt over een hoogteverschil van 380 meter van het oosten naar het westen van Merano. De Tappeinerweg is vernoemd naar de architect Franz Tappeiner (1826-1902), die ook arts, botanicus en antropoloog was.

Current holiday offers

from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Images

The Gilf Promenade
The Gilf Promenade

Gilf promenade for his poetic journey and subtropical plants, is one of the most romantic walks of Merano.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander

Bezienswaardigheden Cultuur

Selected accommodations in Meran

Service