Find accommodation & make a request
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal

Wandeling door Bolzano

Bijzondere plekken, culturele bezienswaardigheden en allerlei bijzonderheden in overvloed in de hoofdstad van Zuid-Tirol. Wandel met ons mee.

Een bezoek aan de provinciehoofdstad is bijna verplicht als je in Zuid-Tirol op vakantie bent. Bolzano is zeker de meest "Italiaanse" stad van het land. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat je hier altijd architectonische overblijfselen uit de tijd van het fascisme ziet, zoals het gerechtsgebouw of het eeuwige twistpunt, het Overwinningsmonument.

Naast typisch Tiroolse gerechten vind je op de menukaart ook veel gastronomische lekkernijen uit de Italiaanse keuken: Spaghetti alle vongole naast Schlutzkrapfen, Tiramisù naast Strauben - maar ook parmantige Drindl-dragers naast het edele Dolce & Gabbana, diep Sarntalisch dialect naast Italiaans en Duits schrift.

Onder de arcades

De beroemdste delen van de stad zijn waarschijnlijk de Bozner Lauben. Dit zijn arcades aan beide zijden van de straat die talloze winkels, winkeltjes en boetiekjes herbergen en daarmee een van de mooiste en beste winkelstraten van Zuid-Tirol zijn.

Aan het einde van de arcades bereik je een van de bezienswaardigheden van Bolzano: de fruitmarkt. Naast torens van vers Zuid-Tirolans fruit, groenten en bloemen, kun je comfortabel nippen van een cappuccino, genieten van de geur en kleuren van de markt of in de herfst je handen warmen aan een zak geroosterde kastanjes en nadenken over het volgende Törggele-festival.

Fruitmarkt, kathedraal en museumstraat

Vanaf de fruitmarkt bereik je in een paar minuten de bezienswaardige parochiekerk van de Dom van Bolzano en het Waltherplein, genoemd naar de beroemde minnezanger Walther von der Vogelweide, die vermoedelijk uit Zuid-Tirol kwam. Vanaf de Fruitmarkt kun je ook de Goethestraat en de Museumstraat bereiken. Daar vind je het Archeologiemuseum, waar waarschijnlijk de oudste man van Zuid-Tirol veilig en wel ligt: Ötzi - de gletsjermummie!

Talferwiesen & Waterpromenade

Tegenover het museum en direct bij de Talferbrücke-brug kun je vervolgens een heel bijzondere koude traktatie proeven. Want daar heeft de vindingrijke ijsmaker zijn eigen, zeer smakelijke Ötzi ijs gemaakt: Vanille met rozijnen en wat geheime ingrediënten.

Als je de Talferbrücke oversteekt, bereik je de beroemde waterpromenade en het mooiste, beste en beroemdste uitkijkpunt van Bolzano: naast de wijnranken en kasteel Maretsch verrijst in de schemering de roze oplichtende rozentuin! Kitsch of niet, je mag Bolzano in Zuid-Tirol nooit verlaten zonder minstens één keer van dit romantische uitzicht te hebben genoten!

Current holiday offers

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Images

Bozen - Walther Square
Bozen - Walther Square

Walther Square, with a statue of Walther von der Vogelweide

© Rüdiger Jahnke / Fotolia.com
Laubengasse street in Bozen
Laubengasse street in Bozen

Still today, the historical Laubengasse is the most important shopping street in Bozen.

© Tourismusverein Bozen Bolzano
Fruit market in Bozen
Fruit market in Bozen

At the weekly market, visitors can buy fresh fruit and vegetables as well as cheese and sausages, bread, olive oil and fresh flowers.

© Johanna Heiss

Bezienswaardigheden Cultuur

Selected accommodations in Bozen

Service