Find accommodation & make a request
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal

De geschiedenis van Zuid-Tirol

Belangrijke handelsroutes hebben altijd over de twee Alpenpassen Brenner en Reschen gelopen, die het noorden met het zuiden verbonden. Al in de prehistorie kwamen Europese culturen via de Alpenpassen met elkaar in contact.

In de Romeinse tijd liep de belangrijke Via Claudia Augusta over de Reschenpas. In de Middeleeuwen werd de route over de Brennerpas steeds belangrijker voor zowel handelsreizigers als keizerlijke treinen. Tot de verlenging van de Kuntersweg liep deze noord-zuidverbinding echter over de Renon, omdat er geen doorgang was door de smalle Eisackloof ten noorden van Bolzano. Tot slot getuigen meer dan 800 kastelen en burchten van het strategische belang van Zuid-Tirol.

Voordat je meer te weten komt over de geschiedenis van Zuid-Tirol, volgt hier wat basisinformatie over de term Zuid-Tirol en zijn geschiedenis.

De term Zuid-Tirol was al wijdverbreid in de 19e eeuw. Het verwees vaak naar alle gebieden in Tirol ten zuiden van de Alpenhoofdkam en dus ook naar Trentino. Het werd echter ook gebruikt voor verschillende kleinere gebieden ten zuiden van de Brennerpas.

Zuid-Tirol als politiek bestuurlijke eenheid

De aparte geschiedenis van Zuid-Tirol begon pas aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Daarvoor behoorde Zuid-Tirol, als deel van Tirol, meer dan 550 jaar vrijwel onafgebroken tot de Habsburgse monarchie. In 1919 werden Zuid-Tirol en Trentino met het Vredesverdrag van St. Germain onderdeel van Italië.

In 1927 werd onder de fascistische Italiaanse regering de provincie Bolzano gecreëerd, maar deze kreeg pas zijn huidige geografische omvang met het eerste autonomiestatuut van 1948 en werd officieel nog steeds Tirol genoemd. Dit veranderde pas in 1972: met het tweede autonomiestatuut werd de benaming Zuid-Tirol, die sinds de jaren 1920 algemeen werd gebruikt, erkend. Sindsdien is de officiële naam Autonome Provincie Bolzano - Zuid-Tirol.

Current holiday offers

from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Geschiedenis

Selected accommodations in South Tyrol

Service