Find accommodation & make a request
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal

De Rio di Pusteria

De Rio di Pusteria ligt op de grens van het Eisacktal en het Pustertal. De ringmuur en de torens van de hermitage, die in de 15e eeuw werd gebouwd, zijn grotendeels bewaard gebleven en een rondleiding door het complex biedt spannende inzichten in het verleden. Iets verder naar het westen stond al in de 13e eeuw een hermitage, maar daarvan zijn slechts kleine overblijfselen bewaard gebleven.

Meinhard II en zijn broer Albert I verdeelden de erfenis van hun vader in 1271. De grens tussen het graafschap Tirol en het graafschap Gorizia, waartoe het Pustertal behoorde, liep toen in het gebied van de Talenge, die de westelijke ingang van het Pustertal vormt. Op dit strategisch belangrijke punt liet Meinhard II, die het graafschap Tirol verder uitbreidde en beschouwd wordt als de stichter van de provincie Tirol, een barrièremuur en twee torens bouwen. Deze kluis diende als douanepost en beveiligde de grens.

De nieuwe Klause

Tussen Rio di Pusteria en Vandoies, ongeveer 600 meter ten oosten van de oude grensvesting, liet hertog Sigmund de Rijke in de 15e eeuw een nieuwe hermitage bouwen - van de dalbodem van de Rienz tot aan de berghelling. De Rio di Pusteria was een versterkte dam en douanepost. De muren bestaan uit bijna naadloos gelegd asfalt met veel schietgaten.

Vroeger liep de weg, begrensd door padmuren, door het midden van de twee poorttorens en verdeelde zo het complex. De vierkante poorttoren van Vintler heeft muren van ongeveer 1,50 m dik, de muren van de rechthoekige poorttoren van Rio di Pusteria zijn niet zo dik, omdat de aanvallen meestal uit de andere richting kwamen. Van de twee ronde torens die de hoeken aan de bergkant van het complex beveiligden, is er slechts één bewaard gebleven.

Imposante versterking

De overblijfselen van verschillende gebouwen zijn te vinden in het valleigebied van het complex: De kapel werd in 1472 ingewijd en het voormalige portaal doet nu dienst als portaal van de parochiekerk van Rio di Pusteria. De keizerlijke toren was een verdedigings- en woontoren en in een ander gebouw waren het douanekantoor, wapenmagazijnen en opslagruimtes ondergebracht.

Het Klausen Mühlbach kan van juni tot september op donderdag en in juli en augustus ook op zaterdagochtend worden bezocht. In de zomer worden er rondleidingen en ridderspelen voor kinderen aangeboden. De Rio di Pusteria is ook een sfeervolle locatie voor verschillende evenementen.

Meer informatie & openingstijden:

Vereniging Rio di Pusteria
Tel.: +39 389 5121328
E-mail: info@muehlbacherklause.it
Web: muehlbacherklause.it

Current holiday offers

from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Images

Mühlbach fortress
Mühlbach fortress

Mühlbach fortress dates back to the 15th century and is the border between Eisacktal and Pustertal.

© Oskar Zingerle - Brixmedia
Mühlbach fortress
Mühlbach fortress

The ring wall and the towers of the Mühlbach fortress are largely preserved and can be visited during the summer months.

© Oskar Zingerle - Brixmedia

Kastelen en paleizen

Selected accommodations in Mühlbach

Service