Find accommodation & make a request
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz

Klooster Marienberg

De hoogstgelegen benedictijnenabdij van Europa was lange tijd het spirituele centrum van de Obervinschgau vallei. Tot op de dag van vandaag heeft het klooster veel te bieden en overtuigt het zijn bezoekers met een behendige evenwichtsoefening tussen verleden en toekomst.

Badia Marienberg troont al meer dan 900 jaar op 1.350 m boven Burgeis bij Mals. Het benedictijnenklooster ziet zichzelf als een plaats van rust en kracht, van werk en gebed, maar ook van geschiedenis en toekomst. Het klooster omvat een bibliotheek, een stiftskerk, een museum, een gastenverblijf, een kloostercafé en een kloosterwinkel.

Mannen vanaf 16 jaar kunnen een tijdje kennismaken methet kloosterleven en deelnemen aan de dagelijkse routine van de monniken. Alle anderen zijn in goede handen in het eenvoudige maar moderne gastenhuis. Ook hier kun je de kracht en rust van het klooster ervaren en even bijkomen van het dagelijkse leven. De seminarieruimtes kunnen gehuurd worden voor evenementen, cursussen en retraites.

Museum & Bibliotheek

Sinds 2007 is in klooster Marienberg het Ora et labora museum gevestigd. Hier kunnen bezoekers aan de hand van films en verschillende voorwerpen inzicht krijgen in het leven in het klooster (vroeger en nu). Er zijn ook wisselende tentoonstellingen met interessante collecties uit de kloosterkas en een indrukwekkende film over de fresco's in de crypte. Het museumbezoek kan worden gecombineerd met verschillende rondleidingen - door de stiftskerk, de crypte en de bibliotheek.

De bibliotheek is nu ondergebracht in een modern ondergronds gebouw. De meer dan 100.000 gedrukte werken - waaronder enkele historische zeldzaamheden en zeldzame collecties - zijn volledig geïnventariseerd. De volledige catalogus kan digitaal worden geraadpleegd en is voor iedereen toegankelijk.

Collegiale kerk & crypte

De kerk van de abdij Marienberg dateert uit het einde van de 12e eeuw en kreeg haar huidige barokke uiterlijk tussen 1643 en 1648. Je komt de bezienswaardige kloosterkerk binnen via een uitgebreid romaans rondboogportaal. Het stucwerk is in renaissancestijl. De crypte van Marienberg diende lange tijd als begraafplaats voor monniken. Toen de crypte-installaties in 1980 werden verwijderd, werden prachtige fresco's onthuld die worden beschouwd als een van de grootste getuigenissen van Romaanse kunst in het Alpengebied.

Geschiedenis van de Badia Marienberg

Het klooster werd al in de 12e eeuw gesticht. Aan het begin van de 17e eeuw bloeide de benedictijnenabdij op, de monnikengemeenschap groeide en in Merano werd een humanistisch gymnasium opgericht. In 1807 werd het klooster opgeheven door de Beierse regering, de monniken werden verdreven en het klooster, de kerk, de archieven en de bibliotheek werden beroofd van waardevolle bezittingen. In 1816 moest ook het gymnasium sluiten.

In 1928 werd het gymnasium in Merano definitief gesloten onder de politieke druk van het fascisme. Tussen 1946 en 1986 was er een privégymnasium in het klooster gevestigd. Eeuwenlang was Marienberg het intellectuele centrum van de hoge Vinschgau vallei en leidde generaties studenten op. Veel voormalige kloosterstudenten zijn vandaag de dag nog steeds verbonden met het klooster en zijn betrokken bij de "Marienberger Freundeskreis".

Meer informatie & openingstijden:

Benedictijnenabdij Marienberg
Tel: +39 0473 843980
E-mail: info@marienberg.it
Website: marienberg.it

Current holiday offers

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Images

Abbey Marienberg
Abbey Marienberg

In the crypt of the monastery of Monte Maria there are frescoes with depictions of angels.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Marienberg Monastery
Marienberg Monastery

The monastery in Burgeis also accommodates a museum which tells more about life in a monastery according to the rules of St. Benedict.

© IDM Südtirol - F. Blickle
Marienberg Monastery in winter
Marienberg Monastery in winter

Europe's highest Benedictine monastery is located above Burgeis in Obervinschgau.

© IDM Südtirol - F. Blickle
Abbey of Marienberg
Abbey of Marienberg

The Abbey of Marienberg are run by the Benedictine monks and is located above Burgeis. The Abbey is the highest Benedictine monastery in Europe.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Burgeis
Burgeis

Kloster Marienberg

© Campomalo / pixelio.de
Burgeis
Burgeis

Monastery Marienberg

© LianeM / Fotolia.com
Burgeis
Burgeis

Monastery Marienberg

© LianeM / Fotolia.com
Burgeis
Burgeis

Castle of Burgeis

© LianeM / Fotolia.com

Kerken en Kloosters

Selected accommodations in Mals im Vinschgau

Service