Find accommodation & make a request
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz

Apotheekmuseum in Brixen

Het Apotheekmuseum bevindt zich in het centrum van Brixen, boven de oude Peer Apotheek in de Adlerbrückengasse: met zijn gevarieerde tentoonstellingen, zeldzame curiosa en prachtige architectuur is het niet alleen een lust voor apothekers en artsen.

Pharmacy Museum Brixen
Pharmacy Museum Brixen

Brixen Pharmacy Museum - A 400-year journey to discover medicine

© PMBx

Apotheken vroeger & nu

Vroeger maakten apotheken graag indruk op hun klanten met exotische en grillige dingen: Er hingen bijvoorbeeld kokosnoten, schildpadden of slangen aan het plafond. Zulke voorwerpen waren bedoeld om nieuwsgierigheid en ontzag op te wekken. Tegenwoordig vind je dergelijke curiosa niet meer in de apotheken, maar wel in het Apotheekmuseum in Brixen. Daar kun je bijvoorbeeld een krokodil, de kop van een gordeldier, een stuk van een Egyptische mummie en de hoef van een eland zien.

Het museum verbaast zijn bezoekers ook met informatie over historische medicijnen: het innemen van gesuikerde isopoden zou bijvoorbeeld helpen tegen koorts. Het is fascinerend om te zien wat er door de eeuwen heen uit de dieren- en plantenwereld werd gebruikt om medicijnen te maken. En zelfs vandaag de dag worden de ingrediënten van exotische planten in de farmacie onderzocht op hun mogelijke geneeskrachtige werking.

Pharmacy Museum Brixen
Pharmacy Museum Brixen

Pharmacy Museum Brixen - An ancient text preserved in the pharmacy

© PMBx

Pillenpersen & boekenschatten

Het museum is sinds 2002 open voor het publiek en toont een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen die te maken hebben met de productie van medicijnen: Apparaten, verpakkingen en geneesmiddelen laten zien hoe de farmacie zich de afgelopen 400 jaar heeft ontwikkeld en veranderd. De museumruimte beslaat 150 m² en is verdeeld in 4 zalen.

Met boeken uit vijf eeuwen laat de bibliotheek zien hoe verschillende gebieden van de natuurwetenschappen samenkomen in de farmacie: Bezoekers kunnen bladeren door kruidenboeken en verzamelingen recepten, geschreven werken over natuurkunde en scheikunde, medische verhandelingen en botanische identificatieboeken. De ruimte gewijd aan het laboratorium met distilleerkolven en kroezen is ook interessant. Tot de 19e eeuw produceerden apothekers bijna alle medicijnen in hun eigen laboratoria.

Current holiday offers

from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel

Audiogids & rondleiding voor groepen

Nieuwsgierige museumbezoekers kunnen een audiogids van 40 minuten in 4 talen (Duits, Italiaans, Engels en Frans) downloaden op hun smartphone. Scan gewoon de QR-code en download de gratis app "Hearonymus"!

De toegang tot het museum is gratis voor kinderen tot 10 jaar en voor houders van de Museumkaart, Museumobil Card en BrixenCard. Rondleidingen voor groepen van minstens 10 personen zijn op afspraak ook buiten de openingstijden mogelijk.

Meer informatie en openingstijden:

Apotheekmuseum Brixen
Tel.: +39 0472 209112
E-mail: mail@pharmaziemuseum.it
Website: pharmacymuseum.it

Musea

Selected accommodations in Brixen

Service