Find accommodation & make a request
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran

Giorgio Moroder

Opgroeiend in een klein dorpje in Zuid-Tirol ontdekte Giorgio Moroder al op jonge leeftijd zijn passie voor muziek en op zijn 19e trok hij de wijde wereld in. De sterproducer wordt beschouwd als een van de vaders van de discomuziek, maakte van Donna Summer een internationale ster en won vier Grammy's en drie Oscars.

Giovanni Giorgio Moroder werd op 26 april 1940 geboren in Ortisei in Val Gardena. Omringd door de Dolomieten groeide hij op in een Zuid-Tiroler dal waar drie talen tegelijk worden gesproken: Ladinisch, Italiaans en Duits. Het nummer Diana van Paul Anka wekte zijn levenslange liefde voor muziek en als tiener leerde hij zichzelf gitaar spelen. In plaats van na school een opleiding tot landmeter te volgen, zoals zijn moeder had gewild, toerde hij een aantal jaren met een band door hotels en nachtclubs in heel Europa - eerst als gitarist, daarna als bassist.

Wereldwijde successen

Vanaf 1966 woonde Giorgio Moroder in Berlijn, schreef hij liedjes en werkte hij als geluidstechnicus. In 1969 ging hij naar München, waar hij Musicland Studios oprichtte. Zijn nummer Son of my Father wordt beschouwd als het eerste popnummer waarin een synthesizer werd gebruikt. De doorbraak kwam met Donna Summer en de hit Love to Love you Baby: het nummer maakte Donna Summer in 1976 tot een gevierde discokoningin en Giorgio Moroder tot een veelgevraagd producer. In 1977 volgde I feel Love , nog een Donna Summer-hit geproduceerd door Giorgio Moroder, die zijn tijd ver vooruit was en baanbrekend was voor de ontwikkeling van technomuziek. Sterren als de Rolling Stones, Freddie Mercury en Elton John kwamen naar de Musicland Studios.

Geweldige cinema

In 1978 verhuisde Giorgio Moroder zijn hoofdverblijf naar de VS en componeerde hij de soundtrack voor de film Midnight Express. Hij ontving hiervoor een Oscar, evenals voor het nummer What a Feeling uit de film Flashdance en voor de hit Take my Breathe away uit de film Top Gun. Hij verzorgde de muziek voor vele andere beroemde films en schreef liedjes voor drie Olympische Spelen en voor het WK 1990 in Italië. Zijn middelpunt van het leven is nog steeds Los Angeles, maar hij verblijft ook regelmatig in zijn vakantiehuis in Val Gardena en in 2010 ontving hij de Grote Orde van Verdienste van de provincie Zuid-Tirol.

Actief en creatief

In 2013 werkte Giorgio Moroder samen met Daft Punk voor de track Giorgio by Moroder. Het Franse elektronische duo won een Grammy voor het album Random Access Memories, waarop dit nummer staat. Giorgio Moroder zelf won in totaal drie Grammy's voor zijn muziek. Maar de geboren Zuid-Tiroler rust niet op zijn succes: In het voorjaar van 2019 toert hij door 15 Europese steden. Tijdens zijn tournee A Celebration of the 80s biedt hij een spannende podiumshow en brengt hij zijn wereldhits samen met geweldige muzikanten en zangers.

Current holiday offers

from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Images

Giorgio Moroder
Giorgio Moroder

A star producer from South Tyrol

© Giorgio Moroder
Giorgio Moroder
Giorgio Moroder

A star producer from South Tyrol

© Giorgio Moroder
Giorgio Moroder
Giorgio Moroder

A star producer from South Tyrol

© Giorgio Moroder
Giorgio Moroder
Giorgio Moroder

A star producer from South Tyrol

© Giorgio Moroder

Muziek, film & theater

Selected accommodations in South Tyrol

Service