Find accommodation & make a request
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran

Herbert Pixner

Het leven van Herbert Pixner is net zo veelzijdig als zijn muziek. Niet alleen op het podium houdt hij ervan om nieuwe dingen uit te proberen, te improviseren en te verrassen. Als moedig en creatief artiest blijft hij nooit lang op de gebaande paden en staat hij altijd open voor inspiratie.

Geboren in Merano in 1975 en opgegroeid op een bergboerderij in het kleine Zuid-Tiroolse dorpje Walten, dat behoort tot de gemeente St. Leonhard in Passeier, leerde Herbert Pixner klarinet spelen als zijn eerste instrument. Hij had liever gedrumd, maar er waren klarinettisten nodig in de plaatselijke band in die tijd. Later leerde hij als autodidact de drums bespelen, evenals de Stiermarkse harmonica, die zijn muzikale handelsmerk zou worden. Herbert Pixner leende het geld voor zijn eerste Steirische harmonica van zijn vader, die er twee koeien voor verkocht. Later kwamen er andere instrumentenbij, zoals bugel, trompet en saxofoon.

Waardevolle ervaring

Tijdens zijn muziekstudie in Klagenfurt speelde Herbert Pixner in verschillende muziekgroepen, orkesten en bands. Dat waren belangrijke jaren, ook al brak hij zijn studie een semester voor zijn afstuderen af. Naast zijn muzikale activiteiten werkte de Zuid-Tiroler een tijd als muziekleraar, radio- en televisiepresentator, schaapsherder en alpenmelker, totdat hij eindelijk zijn droom kon verwezenlijken om van zijn eigen muziek te leven. Sindsdien is Herbert Pixner niet alleen op tournee geweest als muzikant, maar schrijft hij ook theater- en filmmuziek, produceert hij muziek en televisieprogramma's, runt hij zijn eigen label met een inmiddels aanzienlijk portfolio en leidt hij zijn eigen productiebedrijf met meerdere medewerkers.

Herbert Pixner Project

Al vele jaren speelt Herbert Pixner niet alleen, maar vooral in het door hem opgerichte Herbert Pixner Project. Samen met zijn sympathieke bandleden Manuel Randi, Heidi Pixner en Werner Unterlercher inspireert hij fans met onmiskenbare en authentieke muziek - zoals bewezen door meer dan 1.000 uitverkochte concerten en meerdere gouden platen. Het Herbert Pixner Project staat bekend om zijn opwindende mix van traditionele Alpenmuziek, jazz, blues, rock en flamenco en om zijn onvergetelijke live optredens.

Geen concert is zoals het andere: De vier uitzonderlijke muzikanten van het Herbert Pixner Project stuwen elkaar bij elk podiumoptreden naar nieuwe muzikale hoogten en slepen het publiek mee met hun uitbundige energie en spelvreugde.

Een van de hoogtepunten is zonder twijfel de samenwerking met het Berlijns Symfonie Orkest. Het album "Symphonic Alps" voor de gelijknamige tournee brengt deze concertervaring akoestisch opnieuw tot leven.

Herbert Pixner & De Italo verbinding

Ook het zijproject "Herbert Pixner & The Italo Connection", waarin Pixner de crème de la crème van de Zuid-Tiroolse muziekscene op het podium verenigt, trekt de aandacht. Muzikaal bevindt hij zich tussen Zuid-Italiaanse begrafenismuziek, Morricone, Tarantino en Celentano en een wilde mix van Jestofunk, Zawinul en Rimini disco. Pixner verenigt hier alle drie taalgroepen van Zuid-Tirol (Duits, Italiaans en Ladinisch) op één podium en laat zien dat taalbarrières op meesterlijke wijze kunnen worden overwonnen door middel van muziek.

Herbert Pixner woont nu - na een aantal jaren in Innsbruck - in Gnadenwald: dit is ook de locatie van zijn label "Three Saints Records" met een eigen opnamestudio en muziekuitgeverij.

Current holiday offers

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Images

Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

© Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

© Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

© Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

© Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

© Herbert Pixner - Wirl_Photo

Muziek, film & theater

Selected accommodations in South Tyrol

Service