Find accommodation & make a request
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz

Extreem bergbeklimmer Hans Kammerlander

Naast Reinhold Messner, Hanspeter Eisendle en Karl Unterkircher, die in 2008 overleed, is Hans Kammerlander zeker een van de belangrijkste extreme bergbeklimmers uit Zuid-Tirol. Hij bereikte niet alleen talloze eerste beklimmingen in de Alpen, maar ook 12 van de 14 achtduizendertoppen in de Himalaya en een aantal paradepaardjes in Patagonië.

Hans Kammerlander werd in 1956 in Acereto geboren als zesde kind van een boerenfamilie in de bergen. Acereto is een bergdorp in het Tauferer Ahrntal en het startpunt voor talrijke bergtochten in de Durreck-groep. Op jonge leeftijd beklom hij daar voor het eerst de Großer Moosstock (3.059 m), een bergtop van drieduizend meter: het begin van zijn passie voor bergen.

In de jaren die volgden, deed hij veel gewaagde beklimmingen in de Rieserferner Groep en in de Dolomieten, totdat hij zijn eerste klimcursus volgde om met een touw te leren omgaan. Op 21-jarige leeftijd was Kammerlander al gecertificeerd berg- en skigids en ontmoette hij de een paar jaar oudere Reinhold Messner tijdens zijn beklimmingen in de Dolomieten.

Leven voor de bergen

Deze kennismaking leidde hem buiten Europa naar de Himalaya. Samen met Messner beklom hij zeven toppen van achtduizend meter, elk zonder hulp van kunstmatige zuurstof; van Nanga Parbat en van Mount Everest slaagde hij er zelfs in een (gedeeltelijke) ski-afdaling te maken. De beklimming van Manaslu in 1991 (zonder Messner) was tragisch: Kammerlander verloor zijn twee touwbegeleiders, hijzelf ontsnapte ternauwernood aan de dood.

Hij hield zich vervolgens enkele maanden afzijdig van de bergen, maar kwam toen terug met een 24-uurs campagne: samen met Hanspeter Eisendle beklom hij in 1991 de noordwand van de Ortles in één dag, fietste vervolgens 246 km naar het Höhlensteintal in het Hochpustertal en beklom van daaruit de noordwand van de Große Zinne. In 1992 slaagde hij er vervolgens in om alle vier de bergkammen van de Matterhorn in Zwitserland in 24 uur te beklimmen en af te dalen.

In het nieuwe millennium heeft Kammerlander al verschillende expedities ondernomen naar onder andere K2 en Jasemba. Een van Kammerlander's opmerkelijke bergprojecten was het beklimmen van de Seven Second Summits, de op één na hoogste toppen op elk continent, van 2009 tot 2012.

Manaslu - Berg der Zielen

Het levensverhaal van Kammerlander en zijn grootste prestaties en tragedies werden vereeuwigd in de film "Manaslu - Mountain of Souls", die in 2018 werd uitgebracht. De speelfilm gaat voornamelijk over Kammerlander's waarschijnlijk pijnlijkste ervaring op Manaslu in Nepal in de jaren 90. De climax van de film speelt zich echter af in het heden, waar Kammerlander's laatste grote avontuur op de noodlottige berg Manaslu in 2017 wordt gedocumenteerd.

Current holiday offers

from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Persoonlijkheden

Selected accommodations in Ahornach

Service