Find accommodation & make a request
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz

Lilli Gruber

Lilli Gruber, geboren in 1957 in een familie van ondernemers uit Bolzano, beïnvloedde het Italiaanse medialandschap vanaf 1984 op beslissende wijze en zorgde zelfs voor een revolutie, omdat ze de eerste vrouw was die het belangrijkste nieuws op de Italiaanse publieke televisie presenteerde.

De weg naar de nationale televisie was lang. Ze groeide op en ging naar school in Verona en Bolzano, wat haar tweetaligheid verklaart. Haar eerste journalistieke ervaring deed ze op bij "Telebolzano" en als freelancer voor de Italiaanse dagbladen "L'Adige" en "Alto Adige". Later werkte ze voor de regionale Duitstalige editie van Rai, maakte de sprong naar de regionale Tg3 in 1983/84 en later naar de nationale televisie.

Naast haar werk als nieuwslezeres werkte ze ook als correspondent en deed ze verslag vanuit crisisgebieden over de hele wereld. Ze deed onder andere live verslag van de val van de Berlijnse Muur, het conflict tussen Israël en Palestina, de terroristische aanslagen in New York op 11 september en de oorlog in Irak. Gruber schreef verschillende boeken over haar ervaringen daar en in het bijzonder met de islam. In 2003 ontving ze de Italiaanse Orde van Verdienste van de toenmalige president Ciampi voor haar verslaggeving vanuit Irak. In de loop van haar carrière werkte Lilli Gruber ook voor Duitse televisiestations.

In 2004 stelde Lilli Gruber zich verkiesbaar voor het Europees Parlement voor de "Uniti nell'Ulivo", een linkse Italiaanse partij. De naam "rode Lilli" komt daar waarschijnlijk vandaan. Verrassend genoeg slaagde ze erin het Parlement binnen te komen met een recordresultaat. In 2022 ontving ze de Tiroolse eremedaille.

Lilli Gruber is een Zuid-Tirolse die Europa heeft veroverd. Met haar boeken heeft ze haar lezers een kritische blik gegeven op de wereld van de islam en het leven van vrouwen daarin. Met haar reportages en haar reportages over de val van de Berlijnse Muur en de oorlog in Irak heeft ze haar journalistieke talent en inlevingsvermogen getoond. Met haar politieke engagement haar "rode" houding.

Lilli Gruber: een Europese Zuid-Tirolse!

Current holiday offers

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Persoonlijkheden

Selected accommodations in South Tyrol

Service