Find accommodation & make a request
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal

Ladinische boerenbruiloft

Echte traditie, echt Zuid-Tirol! Je kunt moeilijk zeggen dat vroeger alles beter was. Maar als je terugkijkt op vervlogen tijden, verwarmt dat je hart.

Vooral als je terugdenkt aan oude tradities die niet veel meer te maken hebben met het moderne leven. Dit is waarschijnlijk de reden waarom nostalgische evenementen zo populair zijn - zowel bij de lokale bevolking als bij gasten. De Ladinische boerenbruiloft, die elk jaar in februari plaatsvindt in het centrum van Badia in Alta Badia, is een speciaal soort traditioneel evenement dat op levendige wijze laat zien wat er vroeger bij een echte bruiloft hoorde.

Tradities rond de boerenbruiloft

In grootmoeders tijd begon trouwen niet op de trouwdag. Maanden voor het officiële woord van toestemming moest de aanstaande bruidegom een anjer op zijn hoed spelden als teken van liefde. Hij droeg ook twaalf beschilderde eieren bij zich om zijn vrienden en familieleden te laten weten dat hij binnen een jaar wilde trouwen.

De bruid, aan de andere kant, probeerde in de tussentijd een fatsoenlijke uitzet te krijgen, bestaande uit beddengoed, serviesgoed en huishoudelijke spullen. Om haar kookkunsten te bewijzen, nodigde de moeder van de bruid de bruidegom en zijn vrienden een paar dagen voor de bruiloft uit voor een fortajesdiner. Fortajes zijn zoete knoedels met bosbessenjam.

Op de trouwdag zelf, voordat de opgewonden bruid en bruidegom naar het altaar mochten lopen, moesten ze op weg naar de kerk een aantal lastige en vooral leuke opdrachten oplossen. De oudere broers en zussen van de bruid hadden de taak om een geit voor het bruidspaar te kopen, natuurlijk tot hilariteit van de grote menigte toeschouwers, waarin meestal het halve dorp vertegenwoordigd was, in koetsen of op sleden, te voet of hoog te paard.

Dit grote bruiloftsspektakel bestaat vandaag de dag helaas alleen nog maar als toneelstuk van lokale acteurs, maar het is zeker een aanrader voor romantici en nostalgici! Een soortgelijk evenement is de Kastelruthher Hoazetkuchl.

Current holiday offers

from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel

Tradities

Selected accommodations in Abtei

Service