Find accommodation & make a request
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz

Gedragstips

Fronsend, grijnzend, lachend: de weg van goedbedoelde aanpassing aan de Zuid-Tiroolse cultuur en manier van spreken naar het stoppen van een voet in de mond is niet ver.

Vakantiegangers hebben het niet altijd gemakkelijk. Lees hier bijvoorbeeld hoe je je niet in verlegenheid brengt in een restaurant. Zuid-Tirol fascineert gasten van over de hele wereld niet alleen vanwege de natuur en het grote aanbod aan vrijetijdsactiviteiten, maar vooral vanwege de geslaagde mix van Italiaans gemak en Oostenrijkse warmte. Hier zijn een paar tips.

Ciao of Griaßdi

In het Tiroolse Innsbruck begroeten mensen elkaar met Hi en Ciao. Als je dat in Zuid-Tirol doet, krijg je wrange blikken en onbegrijpend hoofdschudden. Want hier zeggen we Hoi, Hoila en Griaßdi om je welkom te heten en Servus, Pfiati en Tschüss om afscheid te nemen.

Cappuccino na de maaltijd

Net als latte macchiato wordt schuimkoffie niet laat op de avond of na de maaltijd gedronken. Een espresso of café macchiato is absoluut voldoende voor de spijsvertering; al het andere lijkt een maaltijd te vervangen.

Innichen of Innichen

Zoals je al snel zult ontdekken nadat je de Brennerpas bent overgestoken, zijn de plaatsnaamborden in Zuid-Tirol tweetalig - Zuid-Tirol maakt immers sinds 1919 deel uit van Italië. Spreek bij navraag echter niet over Bressanone of Chiusa, maar noem de plaatsen bij hun Duitse namen: Brixen en Klausen. Dat valt in goede aarde bij de Zuid-Tirolers en je zult niet als groentje worden bestempeld.

Op de alpenweide ben je er niet.

Wees niet verbaasd als je boven de bosgrens categorisch wordt aangesproken als Du. Ver daarboven is iedereen een vriend, of in ieder geval een bergvriend, en ingewikkelde vormen van beleefdheid zijn hier net zo misplaatst als restjes proviand en afval, die helaas veel te veel wandelaars keer op keer gewoon laten rondslingeren.

Spaghetti op de juiste manier eten

Spaghetti elegant oprollen is een kunst op zich, die veel Zuid-Tirolers nog lang niet onder de knie hebben. Maar in plaats van te proberen de lange noedels met een mes te pakken te krijgen, kun je beter - als je dat al doet - een lepel gebruiken. Dan valt het niet zo op dat je geen Zuid-Tiroler of Italiaan bent!

Niet stressen tijdens het eten

Zuid-Tirolers zijn een ontspannen volk. Dat geldt ook voor het eten. Dus als het wat langzamer gaat in het restaurant, je tafel niet meteen vrij is en het eten niet meteen geserveerd wordt, moet je het rustig aan doen. De obers willen je tenslotte niet irriteren.

Current holiday offers

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel

Tradities

Selected accommodations in South Tyrol

Service