Find accommodation & make a request

Duurzame vakanties in Zuid-Tirol

Duurzaam en milieuvriendelijk reizen - zeker in deze tijd wordt dat steeds belangrijker. Ontdek hier hoe een duurzame vakantie in Zuid-Tirol kan worden gerealiseerd zonder in te leveren op comfort en ontspanning.

Duurzaamheid en comfort tegelijk - kan dat?

Nature paradise Pfitsch
Nature paradise Pfitsch

In Pfitsch valley, you can spend holidays in close contact with nature.

© Internet Consulting - Piergiorgio Caruso
Hiking in Naturns
Hiking in Naturns

Naturns is a paradise for hikers.

© PhotoGrünerThomas - Tourismusverein Naturns
Farm in Sarntal
Farm in Sarntal

The farms in Sarntal are embedded in a picturesque natural landscape.

© Internet Consulting - Fabian Auer
Farm in St. Walburg
Farm in St. Walburg

Around the parish church of St. Walburg, there are, for instance, beautiful traditional farms.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander

Duurzaam reizen en toch genieten van alle belangrijke voorzieningen hoeft elkaar niet uit te sluiten. Afhankelijk van het soort vakantie waar je voorkeur naar uitgaat, vind je bij ons de juiste duurzame vakantieaccommodatie in Zuid-Tirol, waar het je aan niets hoeft te ontbreken.

Wil je jezelf eens echt verwennen in een hotel - het liefst tijdens een wellnessvakantie? De duurzame hotels in Zuid-Tirol laten niets te wensen over: Geniet van luxe en gezondheidsbevorderende wellness- en schoonheidsbehandelingen met natuurlijke en regionale grondstoffen, zoals een verfrissende massage met bergdennenolie of het traditionele Zuid-Tiroler appelbad.

En wie op vakantie liever goed voor zichzelf zorgt, is in een van de vele duurzame vakantiewoningen in Zuid-Tirol in goede handen. Aspecten als verwarming met duurzame energie of het gebruik van duurzame materialen maken zo een klimaat- en milieuvriendelijke vakantie mogelijk.

Overdag biedt Zuid-Tirol zowel in de zomer als in de winter een breed scala aan activiteiten voor elke smaak, waarvan vele ook te voet of met de fiets gedaan kunnen worden. Talrijke wandeltochten, veelzijdige golfbanen, gevarieerde fietsroutes en nog veel meer wachten erop om door u ontdekt en beleefd te worden. Culinaire hoogstandjes worden ook niet verwaarloosd en zijn ook zeer in de geest van duurzaamheid: traditionele gerechten zoals Buchteln, Zuid-Tiroler asperges met Bolzano saus & Co. bevatten voornamelijk regionale ingrediënten van de omliggende boerderijen. Een traktatie voor alle zintuigen!

Duurzaam reizen voor het hele gezin

Voor singles, stellen, vriendengroepen of gezinnen met kinderen: een duurzame vakantie in Zuid-Tirol, inclusief passende accommodatie, is voor iedereen haalbaar. Bij ons vindt u ook barrièrevrije hotels en vakantiewoningen en activiteiten die geschikt zijn voor gehandicapten, zoals barrièrevrij wandelen.

Verdere tips voor een duurzame vakantie in Zuid-Tirol

Hiking in Reschenpass holiday region
Hiking in Reschenpass holiday region

The broad network of hiking paths of different degrees of difficulty is ideal for hiking holidays with the family.

© Frieder Blickle - Vinschgau Marketing
Hiking in Sarntal
Hiking in Sarntal

Sarntal is a paradise for hikers and mountain lovers: well-marked trails and dreamlike views are guaranteed!

© Internet Consulting - Fabian Auer
Hiking on Seiser Alm
Hiking on Seiser Alm

Seiser Alm is a paradise for hikers and nature lovers.

© Laurin Moser - Seiser Alm Marketing
Hiking in Ulten
Hiking in Ulten

Romantic lake at the foot of Mt. Nagelstein

© Internet Consulting - Elmar Hilber

Vraag je je af wat je, naast duurzame accommodatie en activiteiten, nog meer kunt doen om zo milieuvriendelijk mogelijk te reizen? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Vermijd vliegreizen indien mogelijk. Zuid-Tirol is hier een ideale bestemming, omdat het vanuit de buurlanden gemakkelijk met de auto te bereiken is. Veel plaatsen langs de belangrijkste valleien, zoals Bolzano of Vipiteno, zijn zelfs gemakkelijk per trein te bereiken dankzij hun eigen treinstation.
  • Pak alleen in wat je echt nodig hebt. Dit geldt natuurlijk vooral als je met de auto reist, want hoe lichter het voertuig, hoe minder uitstoot.
  • Gebruik een hervulbare drinkfles. Tijdens wandelingen & co. kun je ze gemakkelijk hervullen en bespaar je niet alleen afval maar ook kosten. Zuid-Tirol heeft uitstekend drinkwater uit de kraan dat je zonder aarzelen kunt drinken.
  • Vermijd afval in de natuur. Ook al spreekt het voor zich - het is niet ongewoon om afval tegen te komen in bossen, op weilanden of wandelpaden. Als je in de natuur bent, neem dan altijd je afval mee en gooi het bij de eerstvolgende gelegenheid weg. De natuur zal je er dankbaar voor zijn.

Wij wensen u een onvergetelijke vakantie in Zuid-Tirol en beantwoorden graag al uw vragen over duurzaamheid.

Current holiday offers

Red Rooster

Sparkling mountain peaks, snow-covered forests, crackling open fires and a cosy atmosphere: enjoy the cold season.

To the farms
from 258 €
Naturhotel Waldheim

Located in the region Bolzano & Environs, in Anterivo you’ll find the relaxation and tranquillity you expect from your holiday.

To the hotel

Duurzaamheid

Selected accommodations in South Tyrol

Service