Find accommodation & make a request

Vakantie in Cornedo all'Isarco

Bij Cornedo all'Isarco splitst het dal Val d'Eggental zich af van het Eisacktal. Door zijn ligging is Cornedo all'Isarco perfect voor een afwisselende Zuid-Tirol vakantie: wandelaars en fietsers komen hier aan hun trekken, net als wijn- en cultuurliefhebbers.

De verschillende dorpen in de gemeente Cornedo all'Isarco liggen verspreid op verschillende hoogtes: de fracties Kardaun en Blumau liggen beneden in het dal, het dorp Cornedo all'Isarco iets daarboven en de fracties Collepietra en Gummer op panoramische locaties nog hogerop.

Castle of Kerneid
Castle of Kerneid

This 16th century castle surmounts an almost vertical cliff

© TV Steinegg
Max Valier observatory
Max Valier observatory

Max Valier observatory

© Eggental

Culturele bezienswaardigheden

Als je in Cornedo all'Isarco op vakantie bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het kasteel dat in de 13e eeuw werd gebouwd. Het staat op een steile rots die de ingang naar het Eggental bewaakt en kan van april tot oktober worden bezocht tijdens een rondleiding. Een bezoek aan het Collepietra Museum is ook alleen mogelijk met een rondleiding: de museumrondleiding geeft interessante indrukken van het dagelijks leven van de mensen die vroeger in de regio woonden.

Sterrenwacht & Planetarium

Spannende inzichten in het heelal die jong en oud in vervoering brengen, vind je in het sterrendorp Gummer. Het planetarium bevindt zich direct in het dorpscentrum en de Max Valier sterrenwacht met het Peter Anich zonneobservatorium in Obergummer biedt geweldige observatiemogelijkheden 's nachts, maar ook overdag. Op het Planetenpad, een 7 km lange rondwandeling, kun je al wandelend alle planeten van ons zonnestelsel leren kennen.

Skiing area Obereggen
Skiing area Obereggen

Skiing on the beautiful slopes of Obereggen

© Obereggen - Paolo Codeluppi

Wandelen & fietsen

Rond Cornedo all'Isarco is er een ruime keuze aan routes voor actieve vakantiegangers. Wandelen door wijngaarden is een ideale manier om sportiviteit en plezier te combineren, niet alleen tijdens het Törggelen in de herfst. De Dolomieten met Latemar en Catinaccio trekken klimmers en bergbeklimmers aan, en het Latemar circuit is een droomtocht voor mountainbikers. Gezinnen zullen blij zijn met het fietspad in het Eisacktal en racefietsers zullen genieten van de keuze aan makkelijke tot moeilijke racefietstochten.

Skiën en winkelen

Vanuit het dorp Cornedo all'Isarco bereiken wintersporters de gezinsvriendelijke skigebieden van Obereggen en Carezza in ongeveer 30 minuten met de auto. Nog dichterbij ligt de hoofdstad van Zuid-Tirol, Bolzano: in de winter flaneren vakantiegangers over de kerstmarkt en het hele jaar door is Bolzano een lust voor het oog met mooie winkels, musea en restaurants.

Images

View from Karneid to Bozen
View from Karneid to Bozen

From the village of Karneid, you can enjoy a wonderful panoramic view of Eisacktal and the capital Bozen.

© Internet Consulting - Fabian Auer
Castle of Kerneid
Castle of Kerneid

This 16th century castle surmounts an almost vertical cliff

© TV Steinegg
Karneid
Karneid

In Karneid, you can enjoy wonderful views of Mt. Schlern.

© Internet Consulting - Fabian Auer

Attractions in Karneid

Service