Find accommodation & make a request

Vakantie in Ega

Omlijst door dichte bossen en de hellingen van de indrukwekkende Latemar, ligt Ega op ongeveer 1.120 meter boven de zeespiegel in het gelijknamige dal, dat ook zijn naam geeft aan de hele vakantieregio.

Samen met Birchabruck, Obereggen en Rauth vormt het gehucht nog een fractie van de gemeente Nova Ponente. Vanuit het centrum van Ega heb je een prachtig uitzicht op de Eggental Horn in het gebied Latemar. Je vindt er ook de prachtige parochiekerk St. Nikolaus, die met zijn gotische kerktoren geldt als het oriëntatiepunt van Ega.

Eggen
Eggen

The small village at the foot of Mt. Latemar is located only a few minutes from the family-friendly skiing and hiking area Obereggen.

© Eggental Tourismus - Othmar Seehauser
Skiing area Obereggen
Skiing area Obereggen

Skiing on the beautiful slopes of Obereggen

© Obereggen - Paolo Codeluppi
Ski area Obereggen
Ski area Obereggen

Panoramic view on the ski slopes and chair lifts of Obereggen

© Obereggen - Roberto Brazzoduro
Karersee
Karersee

View over the Karersee

© Christian Seifert / Fotolia.com

Puur winterplezier

In de wintermaanden wordt Ega omgetoverd tot een waar sneeuwparadijs waar wintersporters zich helemaal thuis voelen. Het populaire skigebied Obereggen met perfect geprepareerde pistes, een groot sneeuwpark, twee rodelbanen en uitnodigende skihutten ligt immers op slechts ongeveer drie kilometer afstand. Voor een stressvrije skivakantie rijdt er het hele skiseizoen een gratis skibus die skiërs comfortabel van Ega naar Obereggen brengt.

In de omgeving van Ega vindt u ook talloze sneeuwschoenwandelingen en skitochten, evenals enkele langlaufloipes met een prachtig uitzicht op het sprookjesachtige winterlandschap.

Zomerplezier voor bergliefhebbers

Als je van ongerepte landschappen houdt, de fabelachtige Dolomieten van dichtbij wilt leren kennen en niet vies bent van sportieve activiteiten in de frisse lucht, dan ben je in Ega aan het juiste adres. Want in de zomer is het kleine dorp een uitstekend uitgangspunt voor talloze wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden, mountainbiketochten, via ferrata's en nog veel meer. Een bijzonder populaire bestemming is het legendarische Karer-meer, dat je ook te voet of met de mountainbike kunt bereiken.

Op dezelfde manier is het gebied in de vakantieregio Eggental ideaal om gewoon te ontspannen in de zon en te genieten van het uitzicht.

Current holiday offers

The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog

Images

Eggen
Eggen

The small village at the foot of Mt. Latemar is located only a few minutes from the family-friendly skiing and hiking area Obereggen.

© Eggental Tourismus - Othmar Seehauser
Eggen
Eggen

The small village Eggen in Eggental is located at the foot of Mt. Latemar in the Dolomites – a dreamlike hiking area for the whole family.

© Eggental Tourismus - Othmar Seehauser

Attractions in Eggen

Selected accommodations in Eggen

Service