Find accommodation & make a request

Vakantie in Laion

Laion is een klein, idyllisch bergdorpje aan de ingang van de Gardenavallei. Het ligt op een zonnig terras in het lager gelegen Eisacktal en biedt vakantiegangers tal van attracties en activiteiten.

Laion ligt op 1.100 m boven zeeniveau, op een zonnige heuvelrug tussen Val Gardena en Funes. Naast het hoofddorp omvat de gemeente ook de gehuchten Ried, S. Pietro, Albions, Tschöfas, Tanirz en Freins.

Tegelijkertijd kijkt Laion terug op een immens lange geschiedenis. Het gebied was waarschijnlijk al rond 6.000 voor Christus bewoond . Op de Raschötz, de lokale berg van Laion, is een jagersrustplaats uit die tijd gevonden. Naar verluidt is de beroemde mijnnezanger Walther von der Vogelweide ook geboren op een boerderij in het gemeentelijke gebied van Laion - althans dat is wat sommige historici speculeren.

In het pittoreske bergdorp Laion worden bezoekers altijd gastvrij ontvangen. Bovendien wordt Laion beschouwd als bijzonder gezinsvriendelijk. Veel van de rustieke berghutten verblijden hun kleine gasten met een eigen speeltuin. De gezinsvriendelijke wandelpaden en leuke evenementen voor jong en oud maken het aanbod compleet.

Current holiday offers

from 132 €
Hotel Edelweiss

7 = 6 ski week special in the mountains 06. - 28. January, 6 days ski pass at the price of 5

To the offer
View over Lajen
View over Lajen

The main village Lajen is located at 1,100 meters above sea level and is characterised by its very beautiful panoramic position.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer

De magie van de seizoenen in Laion

In en rond Laion in het Eisacktal valt zeker veel te ontdekken - cultureel, sportief en landschappelijk. De beste manier om op ontdekkingsreis te gaan en aanwijzingen te zoeken is te voet of op een mountainbike. Omdat Laion op slechts 10 minuten afstand ligt van Val Gardena, is het populaire dal in de Dolomieten ook ideaal voor wandel- en fietstochten.

In de herfst hult Laion zich in een bijzonder kleurrijk gewaad van met druiven bezaaide wijnranken en geelrood oplichtende bossen. Na de druivenoogst begint hier het altijd populaire Törggele-seizoen. Dan wordt de nieuwe wijn geserveerd, worden kastanjes geroosterd en staat niets een gezellig Törggele-feest in de weg. Een bijzonder spektakel in de herfst is ook de traditionele Almabtrieb.

Ook in de winter is er altijd wat te beleven in Laion: van sneeuwpret op de natuurrodelbaan tot langlaufen over schilderachtige loipes en romantische winterwandelingen. Bovendien bereiken skiërs het Dolomiti super skigebied Val Gardena en het wereldberoemde Sellaronda in slechts 15 minuten. Er rijdt meerdere keren per dag een gratis bus tussen het populaire skigebied en Laion.

Images

Lajen in winter
Lajen in winter

In the evening in winter, there is a wonderful atmosphere in Lajen.

© Tourismusverein Lajen
Tschöfas near Lajen
Tschöfas near Lajen

Tschöfas is a district of Lajen and is perfect for idyllic snowshoe hikes in winter.

© Tourismusverein Lajen
St. Peter near Lajen
St. Peter near Lajen

St. Peter is located at the foot of Mt. Raschötz and is part o the municipality of Lajen.

© Tourismusverein Lajen
View over Lajen
View over Lajen

The main village Lajen is located at 1,100 meters above sea level and is characterised by its very beautiful panoramic position.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Panoramic view in Lajen
Panoramic view in Lajen

From Lajen, you have a wonderful view over the surrounding mountains as well as on Eisacktal.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer

Attractions in Lajen

Selected tips

Vitalpina Hotels Südtirol

Mountains are life. We share your passion for the outdoors and show you South Tyrol's mountain and natural landscapes from their most sustainable side.

To the hotels

Selected accommodations in Lajen

Service