Find accommodation & make a request

Vakantie in Ponte Gardena

Ponte Gardena is, net als Caines bij Merano en Kurtinig in het zuiden van Zuid-Tirol, een van de kleinste gemeenten van het hele land. Door de centrale ligging is het dorp een goed uitgangspunt voor excursies.

Het aangename dorp ligt op ongeveer 470 m boven de zeespiegel in het lager gelegen Eisacktal, waar het Grödnerdal zich naar het westen toe vertakt.

Al in de Romeinse tijd ontstond in dit gebied de eerste nederzetting met de naam "Sublavio" - naar verluidt rond een brug.

Ook in de Middeleeuwen zouden reizigers en pelgrims hier gestopt zijn op weg naar het zuiden. Dankzij de gunstige en centrale ligging is Ponte Gardena nog steeds een ideaal vertrekpunt voor excursies door het hele land - met de auto, trein of fiets.

Via het treinstation in de buurt van het centrum van Ponte Gardena kun je snel en comfortabel de bezienswaardige steden Bolzano, Klausen of Brixen bereiken.

Castle Trostburg in Waidbruck
Castle Trostburg in Waidbruck

Castle Trostburg is well-preserved and can be visited with guided tours.

© marita / pixelio.de

Bezienswaardigheden en vrijetijdsactiviteiten in Ponte Gardena

In het warme seizoen nodigt het omringende berglandschap uit tot uitgebreide wandelingen en mountainbiketochten. Bezoek Val Gardena in het hart van de Dolomieten of wandel over de populaire Seiser Alm. Het gezinsvriendelijke Eisacktal-fietspad maakt grote en kleine fietsers gelukkig.

In de winter ligt het skigebied Val Gardena op slechts een paar kilometer afstand. Er zijn ook prachtige sneeuwschoenwandelingen, rodelbanen of langlaufloipes in de omgeving.

Een tip voor fans van de middeleeuwen: iets boven Ponte Gardena is de indrukwekkende Trostburg uit de 12e eeuw al van verre te zien. De beroemde minnezanger Oswald von Wolkenstein bracht er zijn jeugd door. Tegenwoordig herbergt het kasteel een museum en kan het worden bezocht.

Current holiday offers

from 132 €
Hotel Edelweiss

7 = 6 ski week special in the mountains 06. - 28. January, 6 days ski pass at the price of 5

To the offer

Images

Trostburg Castle
Trostburg Castle

The worth-seeing castle above Waidbruck in Eisacktal is open for visitors.

© Internet Consulting - Fabian Auer
View of Trostburg Castle & Gröden Valley
View of Trostburg Castle & Gröden Valley

The impressive and worth-seeing Trostburg Castle is located near Waidbruck in Eisacktal Valley.

© Internet Consulting - Fabian Auer
Castle Trostburg in Waidbruck
Castle Trostburg in Waidbruck

Castle Trostburg is well-preserved and can be visited with guided tours.

© marita / pixelio.de

Attractions in Waidbruck

Selected tips

Vitalpina Hotels Südtirol

Mountains are life. We share your passion for the outdoors and show you South Tyrol's mountain and natural landscapes from their most sustainable side.

To the hotels
Service