Find accommodation & make a request
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz

Wandelen met een kinderwagen

Veel gezinnen - met grote en kleine kinderen - willen tijdens hun vakantie in de bergen niet alleen ontspannen in het hotel of wandelen door het dorp, maar ook de wijdere omgeving verkennen.

Het gevarieerde landschap van Zuid-Tirol is immers bijzonder geschikt om te wandelen - zelfs voor de allerkleinsten. Want talrijke ontspannende wandelingen maken het voor het hele gezin mogelijk om tijd door te brengen in de frisse berglucht en de natuur.

Vooral met pasgeborenen en peuters tot anderhalf/twee jaar zijn buitenactiviteiten niet bepaald gemakkelijk. Gelukkig zijn er in Zuid-Tirol veel paden, vooral boswegen en fietspaden, die je gemakkelijk kunt gebruiken met zogenaamde trekking- of outdoor-kinderwagens. Dankzij deze buggy's met aangepaste banden, schokdempers, remmen en veiligheidssystemen kunnen zelfs baby's deelnemen aan de leuke uitstapjes in de bergen.

Wandelingen voor jong en oud

Als je bijvoorbeeld je gezinsvakantie in het Val Venosta doorbrengt, is een excursie naar de Schliniger Alm een goed idee. Vanuit het centrum van Schlinig bereik je de alm in ongeveer twee uur via een comfortabel, deels geasfalteerd pad. Daar kunnen de kleintjes ongestoord spelen en zich naar hartenlust uitleven.

In de vakantieregio Merano en omgeving is onder andere de wandeling naar de Leadner Alm geschikt voor kinderwagens. Neem vanaf het startpunt in Avelengo pad nummer 16 naar de betreffende alm. De weg is gedeeltelijk geasfalteerd, maar er zijn enkele zwaardere stukken in het bos. Op de top word je echter beloond met een prachtig panorama en op de terugweg kun je een omweg maken naar de zogenaamde Knottenkino, een ander mooi uitkijkpunt. Al met al duurt deze tocht ongeveer vier uur.

In de omgeving van de provinciehoofdstad Bolzano is de wandeling naar de Gschnofer Stall een aanrader. Vanuit San Genesio Atesino rijd je eerst naar het restaurant Edelweiß en daar parkeer je. Via een onverhard bospad bereik je het hoogplateau van de Salten met zijn weiden en alpenweiden en vervolgens de Gschnofer Stall. Daar begint het wat steilere pad met nummer 7, dat vervolgens weer op een bosweg in de richting van restaurant Edelweiss uitkomt. Als je pad nummer 7 volgt, kom je na in totaal ongeveer drieënhalf uur terug bij het beginpunt.

Er zijn ook verschillende wandelingen in het Pustertal die je met je kinderen kunt maken. Vanuit het mooie Braiesdal is er bijvoorbeeld een twee uur durend, licht stijgend pad dat geschikt is voor kinderwagens naar de Grünwaldalm.

Current holiday offers

from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Images

Knutten mountain hut
Knutten mountain hut

In the middle of Vedrette di Ries-Aurina/Rieserferner Ahrn Nature Park

© Internet Consulting - Sabine Oberheinricher
Hiking with strollers
Hiking with strollers

In South Tyrol, there is a great variety of hiking and walking paths for the whole family.

© Tourismusverein Natz-Schabs - Hannes Niederkofler

Actieve vakantie met kinderen

Selected accommodations in South Tyrol

Service