Find accommodation & make a request
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz

SummerPark La Crusc in Alta Badia

Bij het bergstation van de stoeltjeslift La Crusc 1 vind je een gevarieerd zomerparadijs voor jong en oud: het SummerPark la Crusc in Alta Badia biedt verschillende speel- en avonturenstations voor het hele gezin en adembenemende Dolomietenpanorama's op zonnige hoogtes.

SummerPark La Crusc
SummerPark La Crusc

Water games at SummerPark La Crusc

© Seggiovia Santa Croce – La Crusc in Alta Badia

Het SummerPark is gemakkelijk te bereiken met de stoeltjeslift Crusc 1 (de liftrit is gratis voor kinderen), die je comfortabel en snel van Badia naar 1.850 m boven zeeniveau brengt. Als alternatief leiden verschillende wandelpaden naar het park. Als je uit de stoeltjeslift stapt, wacht je een prachtig berglandschap en een spannend avonturenlandschap.

Via een houten portaal kom je in het SummerPark La Crusc, waar kinderen en volwassenen samen plezier kunnen maken, hun vaardigheden kunnen testen en avonturen kunnen beleven. Bovendien leren bezoekers jong en oud over de legendes en fauna van de Dolomieten.

SummerPark La Crusc
SummerPark La Crusc

Target shooting at SummerPark la Crusc in Alta Badia

© Seggiovia Santa Croce – La Crusc in Alta Badia
SummerPark La Crusc
SummerPark La Crusc

Water mills at SummerPark La Crusc in Alta Badia

© Seggiovia Santa Croce – La Crusc in Alta Badia

Speelstations en meer

In het SummerPark zijn een drakengrot en een goudzoekersgebied te ontdekken. Bij het werpspel, het marmottengevecht en de extra lange houten kogelbaan draait alles om behendigheid. De waterspelen met molenrad en sluis zijn verfrissend op warme zomerdagen. Tussen de speelstations zorgen de reusachtige houten stoelen (ideaal voor panoramafoto's), de wisselende fototentoonstelling in een kleine hut en de minidierentuin met alpaca's, ezels en konijnen voor afwisseling.

Na de water- en behendigheidsspelletjes raden we het themapad In de voetsporen van wilde dieren aan: het loopt van de Lee hut over een bijna vlak pad door het bos naar het Lè bergmeer, ongeveer 400 meter verderop. Er zijn houten sculpturen van adelaars, beren en co om te bewonderen, en interessante informatieboxen onthullen interessante feiten over de wilde dieren.

Current holiday offers

from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
SummerPark La Crusc
SummerPark La Crusc

Refreshing at SummerPark La Crusc

© Seggiovia Santa Croce – La Crusc in Alta Badia

Ervaring en ontspanning

Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders ontspannen in de zon en genieten van een prachtig uitzicht vanaf de ligstoelen in de vorm van beren, hazen en gemzen. Het rondlopende pad dat de speelstations met elkaar verbindt, leidt langs twee gezellige berghutten die uitnodigen voor een pauze.

De speelstations in het SummerPark zijn symbolisch verbonden met Ladinische legendes. Wie gefascineerd is door de mysterieuze wereld van legendes rond het rijk van Fanes, kan gratis drie boekjes ophalen bij het bergstation van de stoeltjeslift: ze gaan over de beroemde prinses en boogschutter Dolasilla, over het onderaardse rijk Aurona en zijn schatten en over een gevreesde draak.

De toegang tot het SummerPark is gratis en garandeert een bewogen vakantiedag voor het hele gezin in de onvergelijkbare bergwereld van Alta Badia. Voor actieve vakantiegangers zijn er wandelroutes en mountainbiketochten te ontdekken in het park, van gezinsvriendelijk tot uitdagend. En als je zin hebt, neem dan de La Crusc 2 kabelbaan verder naar 2.050 m: aan de voet van de Heilgkreuzkofel verwelkomen de kleine bedevaartskerk Heilig Kreuz (La Crusc) en de gelijknamige hut bezoekers.

Meer informatie:

Seggiovia Santa Croce SPA
+39 0471 839645

info@santa-croce.it
www.santa-croce.i
t

Bestemmingen voor uitstapjes

Service