Find accommodation & make a request

Fatbiken in Zuid-Tirol

Wie zegt dat je alleen in de zomer kunt fietsen? Dankzij nieuwe technologieën en speciale uitrusting kunnen gepassioneerde fietsers nu hun favoriete sport beoefenen in alle weersomstandigheden en zelfs op onstabiele ondergrond. Met de dikke banden van een fatbike kun je zelfs zonder problemen over sneeuw fietsen.

Zelfs in de zomer zie je in Zuid-Tirol altijd fietsers rijden met bijzonder grote en dikke banden. Fatbikes zijn ideaal om zich te verplaatsen op moeilijk begaanbare en onstabiele ondergronden, zoals zand, grind, modder of sneeuw. In de zomer worden fatbikes gebruikt voor bijzonder ruige paden of voor downhill-biking.

Fatbikes hebben niet alleen dikkere banden en grotere vorken, maar ook robuustere frames. De grote en dikke banden hebben geen hoge bandenspanning nodig en hebben daardoor meer grip. Obstakels en oneffen oppervlakken kunnen zo gemakkelijker worden overwonnen.

Mountainbiken in de winter

Fatbikes worden vaak wintermountainbikes genoemd, hoewel ze ook ideaal zijn voor ondergronden zoals zand. In Zuid-Tirol worden ze in de winter vooral gebruikt om besneeuwde hellingen en besneeuwde paden te bedwingen.

De fatbike werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren 1980 in Alaska en tegelijkertijd in de woestijn van New Mexico. De eerste moderne fatbike werd in 1980 ontworpen door de Franse wielrenner Jean Naud.

De naam fatbike werd in 2001 bedacht door Gronewald en wordt sindsdien gebruikt voor fietsen met bijzonder grote en dikke banden. De uitvinding van de speciale SnowCats-banden heeft een revolutie teweeggebracht in het mountainbiken in de winter, omdat ze op elke mountainbike gemonteerd kunnen worden, waardoor het mogelijk is om deze sport zonder speciale fiets te beoefenen.

Sommige atleten hebben buitengewone prestaties geleverd op een fatbike! In 2013 werd de extreme atlete Maria Leijerstam de eerste persoon die de Zuidpool bereikte op een fiets. Ze gebruikte een ligfiets trike met speciale fatbike banden voor haar recordbrekende rit. In 2014 bereikte Juan Menéndez Granados de Zuidpool op een fatbike en ook Daniel P. Burton doorkruiste Antarctica in 2014 op een fatbike en baande zich een weg naar de Zuidpool.

Fatbiken in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol zijn er verschillende routes waar je het op een fatbike kunt proberen. In Val Gardena zijn er bijvoorbeeld ook nachtelijke fatbiketochten inclusief fietsverhuur. Aan het eind van de tocht is er een heerlijk diner in een almhut.

Er zijn ook spannende fatbiketochten bij het meer van Resia, op de Renon, op de Alpe di Siusi, in het Hochpustertal, in het Passeiertal en op talloze andere plaatsen. Fatbikes kunnen ter plaatse worden gehuurd. Sommige hotels geven hun gasten zelfs gratis fatbikes zodat ze deze spannende sport tijdens hun vakantie kunnen uitproberen. Elektrische fatbikes maken de rit gemakkelijker en stellen zelfs minder atletische fietsers in staat om grote hoogten te bereiken.

Neem voor meer informatie contact op met de fietsgidsen op je vakantiebestemming. Zij kunnen je tips geven en je begeleiden op de mooiste tochten in Zuid-Tirol.

BikeHotels South Tyrol
BikeHotels South Tyrol
Bike holidays - Bike & mountain bike
info@bikehotels.it
www.bikehotels.it

Current holiday offers

from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort

A 5-star luxury design hotel that impresses with its symbiosis of natural materials and modern architecture.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal

Situated in the middle of the Tauferer Ahrntal, you will experience South Tyrolean cordiality in combination with exclusive service.

To the offer
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel

Images

Fat bike in South Tyrol
Fat bike in South Tyrol

Bike fans can also explore the South Tyrolean landscape in winter cycling with fat bikes.

© DOLOMITES Val Gardena / Gröden - Lukas Runggaldier
Free online catalogues
Request our online catalogues for further information!
BikeHotels Südtirol
kataloge

Mountainbiken

Selected accommodations in South Tyrol

Service