Find accommodation & make a request

Met fiets en trein door Zuid-Tirol

De combinatie van fiets en trein is bijzonder aantrekkelijk voor sportieve en milieuvriendelijke Zuid-Tirolers. De meeste treinen in Zuid-Tirol kunnen fietsen vervoeren in speciaal daarvoor bestemde coupés of treingedeelten. Een handig alternatief is reizen met de trein zonder fiets in combinatie met het huren van een fiets bij een van de vele verhuurstations in de buurt van het station - het is gemakkelijk en goedkoop met de bikemobil Card.

De afgelopen jaren is er in Zuid-Tirol veel gedaan om het meenemen van fietsen makkelijker te maken - vooral in de trein. Stations zijn gemoderniseerd en er zijn nieuwe lagevloertreinen aangeschaft. In principe mogen fietsen met het juiste kaartje worden meegenomen in regionale treinen van het lokale openbaar vervoer in Zuid-Tirol en tot aan Trento. Opgevouwen vouwfietsen, kinderfietsen tot 20 inch, handfietsen/ligfietsen en fietsaanhangers worden zelfs gratis vervoerd.

Voor treinreizen in zuidelijke richting voorbij Trento moeten aparte interregionale fietskaartjes van Trenitalia worden gekocht. Voor reizen in de richting van Noord- of Oost-Tirol zijn aparte tickets verkrijgbaar bij ÖBB of VVT (Verkehrsverbund Tirol) voor het betreffende traject (bijv. Brenner - Innsbruck). Fietsen zijn niet toegestaan op de Rittner Schmalspurbahn.

Het is niet altijd mogelijk om fietsen mee te nemen in regionale treinen.

Als er erg veel mensen op de perrons en bij de treinenzijn, is er geen garantie dat alle passagiers - ondanks een geldig ticket - met hun fiets kunnen instappen. Om dergelijke situaties te vermijden, is er op bepaalde tijden een pendeldienst met vrachtwagens langs de Val Venosta Spoorweg. Meer informatie hierover vind je in onze tips voor fietsers in het Val Venosta.

Fietsvervoer vaak niet mogelijk met regionale bussen

Fietsen zijn niet toegestaan in stadsbussen. In veel moderne bussen met lage instap is het niet mogelijk om fietsen mee te nemen vanwege een gebrek aan opbergruimte. Op sommige routes zijn bussen uitgerust met fietsenrekken die plaats bieden aan 5 tot 6 fietsen: Vanwege tijdgebrek kunnen in deze bussen echter niet op alle haltes fietsen worden geladen en worden e-bikes niet meegenomen. De lijnen en haltes waar fietsen in de bussen kunnen worden geladen, zijn in de dienstregeling aangegeven met het fietssymbool.

Eigen fietsenrekken zijn beschikbaar op de volgende buslijnen van lente/zomer tot herfst:

  • Lijn 273 Mals - Martina
  • Lijn 245 Merano - Lana - Ultimo
  • Lijn 184 Weissenstein - Karerpass / Jochgrimm - Bolzano
  • Lijn 321 Brixen - S. Andrea - Plose
  • Lijn 445 Toblach - Toblach

Huur een fiets als alternatief

In Zuid-Tirol is er een groot aanbod aan fietsverhuurders - vooral, maar niet alleen, langs de spoorlijnen. Als je een treinreis en een fietstocht wilt combineren, moet je de bikemobil Card proberen . Met dit combinatieticket kun je een fiets voor een dag huren bij de vele verhuurstations van Zuid-Tirol Rad, Papin Sport of Südtirolbike in heel Zuid-Tirol.

De gehuurde fiets kan bij elk verhuurstation van de betreffende organisatie in Zuid-Tirol worden ingeleverd. Bij Papin Sport gehuurde fietsen kunnen bijvoorbeeld niet bij een verhuurstation van Zuid-Tirol Rad worden teruggebracht. Let op: Met de bikemobil Card kunt u uw fiets niet meenemen in het openbaar vervoer.

BikeHotels South Tyrol
BikeHotels South Tyrol
Bike holidays - Bike & mountain bike
info@bikehotels.it
www.bikehotels.it

Current holiday offers

from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal

Situated in the middle of the Tauferer Ahrntal, you will experience South Tyrolean cordiality in combination with exclusive service.

To the offer
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort

A 5-star luxury design hotel that impresses with its symbiosis of natural materials and modern architecture.

To the hotel
Free online catalogues
Request our online catalogues for further information!
BikeHotels Südtirol
kataloge

Mountainbiken

Selected accommodations in South Tyrol

Service