Find accommodation & make a request

Gedragsregels voor fietsers

Dolomietenpassen, brede familiefietspaden, avontuurlijke paden tussen berg en dal: mountainbiken in Zuid-Tirol is een bijzondere ervaring. Om ervoor te zorgen dat elke tocht een dierbare herinnering blijft, hoeft u zich alleen maar aan een paar eenvoudige regels te houden.

Perfect riding fun starts with the equipment
Perfect riding fun starts with the equipment

Whether it’s a ride through the village or a mountain bike tour: A helmet is always part of the basic equipment for young and old.

© IDM Südtirol/Matt Cherubino

Planning & uitrusting

 • De basis voor onvervalst rijplezier wordt al gelegd bij de keuze van de tocht. Het is belangrijk om rekening te houden met de lengte, de moeilijkheidsgraad en de weersvoorspelling.

 • Een helm maakt deel uit van de basisuitrusting - zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zelfs de beste motorrijder kan een keer vallen.

 • Werken de lichten, remmen en versnellingen naar behoren? Is de bandenspanning goed? Of je nu een stadsfiets of mountainbike hebt, elke fiets moet regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden door een professional.

 • Met een reparatieset in je rugzak kun je ook onderweg kleine klusjes doen.

Current holiday offers

from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal

Situated in the middle of the Tauferer Ahrntal, you will experience South Tyrolean cordiality in combination with exclusive service.

To the offer
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort

A 5-star luxury design hotel that impresses with its symbiosis of natural materials and modern architecture.

To the hotel
Biking safely
Biking safely

Good equipment, regular maintenance, riding one behind the other and at an appropriate speed: All this ensures safety wen cycling.

© IDM Südtirol/Matt Cherubino

Rijd veilig

 • Op fietspaden moeten fietsers altijd aan de rechterkant rijden, ruimte overlaten voor tegemoetkomend verkeer aan de linkerkant en alleen inhalen (op vrije plaatsen).

 • Of het nu een verkeersarme zijweg, fietspad of voetpad is: de veiligste manier om te fietsen is achter elkaar en met voldoende afstand tot de voorligger.

 • Het is ook veilig om je snelheid aan te passen aan je persoonlijke capaciteiten, de staat van de ondergrond, de verkeerssituatie en andere weggebruikers.

 • Als je bergopwaarts rijdt, helpt een hoger zadel je om vooruit te komen. Bij bergafwaarts rijden is het echter een obstakel. In dit geval is het beter om het zadel aan te passen en het zwaartepunt op het achterwiel te leggen om vallen te voorkomen.

Ride fair
Ride fair

Respectful coexistence of cyclists and pedestrians: This applies in road traffic as well as on cycle paths and hiking trails.

© IDM Südtirol/Harald Wisthaler

Rijd eerlijk

 • Respectvolle interactie tussen fietsers en wandelaars, wandelaars, enz. is altijd wenselijk. Hierbij geldt: Voetgangers hebben voorrang. Passeer langzaam en gebruik de bel indien nodig.

 • Op secundaire wegen moet je altijd rekening houden met verkeer en ook op bos- en goederenpaden kunnen tractoren, bosbouwvoertuigen of slagbomen de weg versperren.

 • Om weiden en bosbodems te beschermen en tegelijkertijd rekening te houden met wilde dieren, moeten fietsers indien mogelijk altijd op de gemarkeerde paden blijven. Trottoirs en voetgangerszones zijn ook geen fietspaden en rijverboden en slagbomen zijn er zelden zonder reden.

 • Als je door weidepoorten fietst, moet je die altijd weer sluiten nadat je er doorheen bent gereden.

 • Zwerfvuil en etensresten horen niet thuis in bossen, weilanden of fietspaden. Neem daarom alle afval mee - in het belang van het milieu.

BikeHotels South Tyrol
BikeHotels South Tyrol
Bike holidays - Bike & mountain bike
info@bikehotels.it
www.bikehotels.it
Free online catalogues
Request our online catalogues for further information!
BikeHotels Südtirol
kataloge

Mountainbiken

Selected accommodations in South Tyrol

Service