Find accommodation & make a request
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!

Tips voor fietsers in Val Venosta

Het Val Venosta is een paradijs voor fietsers. Hier komen van de lente tot de herfst niet alleen mountainbikers, maar ook e-bikers en racefietsers aan hun trekken. Van de Via Claudia Augusta tot de Stilfser Joch, van de gezinsvriendelijke fietstocht tot de uitdagende singletrail, er is voor elke smaak een geschikte fietsroute.

Wie zijn vakantie doorbrengt in het Val Venosta en van fietsen houdt, zal niet alleen blij zijn met het grote aanbod aan mooie fietstochten en professionele fietsscholen, maar ook met de geweldige infrastructuur op het gebied van fietstransport, pendeldiensten en fietsverhuur.

Fietstransport in & langs de Val Venosta Spoorweg

Van 13 mei tot 29 oktober 2023 is er, net als in andere jaren, een speciale fietsvervoersdienst per vrachtwagen tussen Merano en Malles met dagelijkse vertrekken vanuit Merano om 9:16, 10:16, 15:16 en 16:16 uur. Fietsen kunnen worden afgezet bij het station van Merano, busplatform Z, uiterlijk 30 tot 5 minuten voor vertrektijd. Op zaterdag en zondag is er een extra fietstransport met vertrek vanaf Mals station om 11:16, 12:16, 17:16 en 18:16 uur.

De fietsen kunnen wordenopgehaald bij de stations van Naturns, Laces, Schlanders, Spondinig of Malles. Voor fietsvervoer op zaterdag en zondag moet ten minste 24 uur van tevoren worden gereserveerd op +39 0473 201500 (8:00-18:00) of op info@suedtirol-rad.com. Tijdens de periode waarin speciaal fietsvervoer wordt aangeboden, mogen fietsen nietworden meegenomen op de Val Venosta Spoorweg bij de stations Merano, Algund en Marlengo van 9:00 tot 13:00 uur en van 15:00 tot 17:30 uur.

De Val Venosta Spoorweg rijdt ook weer op het traject Merano. De treindiensten blijven echter beperkt op het hele traject tussen Merano en Malles: De Val Venosta Spoorweg zal naar verwachting alleen rijden op weekdagen van maandag tot vrijdag en alleen tot de vroege avonduren tot het einde van het jaar. Op zaterdagen, zon- en feestdagen en later op de avond bieden bussen (lijn B250) vervangende diensten. De bussen rijden alleen naar de haltes die in de dienstregeling staan aangegeven en kunnen geen fietsen vervoeren.

In het Val Venosta zijn er ook verschillende particuliere fietspendeldiensten die met een minimum aantal personen naar bepaalde bestemmingen rijden of waarmee ook individuele pendelritten kunnen worden geregeld.

Met de huurfiets door het Val Venosta

Met het combiticket bikemobil Card kun je tijdens de warme maanden van het jaar ook een fiets voor een dag huren bij de vele verhuurstations van Südtirol Rad, Papin Sport en Südtirolbike in heel Zuid-Tirol: Dit is de perfecte manier om een excursie met de fiets en het openbaar vervoer te combineren.

Houd er rekening mee dat de meeste fietsverhuurders 's middags gesloten zijn en dat ze niet allemaal dezelfde openingstijden hebben.

BikeHotels South Tyrol
BikeHotels South Tyrol
Bike holidays - Bike & mountain bike
info@bikehotels.it
www.bikehotels.it

Current holiday offers

from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort

A 5-star luxury design hotel that impresses with its symbiosis of natural materials and modern architecture.

To the hotel
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal

Situated in the middle of the Tauferer Ahrntal, you will experience South Tyrolean cordiality in combination with exclusive service.

To the offer
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Images

Bike path in Vinschgau/Val Venosta
Bike path in Vinschgau/Val Venosta

The bike path of Vinschgau passes near the lake of San Valentino alla Muta.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Cycle path in Vinschgau
Cycle path in Vinschgau

Cycle path with lake view

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Free online catalogues
Request our online catalogues for further information!
BikeHotels Südtirol
kataloge

Mountainbiken

Selected accommodations in Vinschgau

Service