Find accommodation & make a request

MTB-tocht Almen Funes

Stamina
Technique
Experience
Landscape
Difficulty:
Easy
Distance: 26,9 km
Ascent: 1376 m Descent: 1380 m
Duration:02:00 h
Lowest point:1316 m
Highest point:2073 m
Best season
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Korte beschrijving

Mountainbiken in Funes is echt iets voor kenners!

Beschrijving

Het is geen wonder dat wandelingen van hut naar hut zo populair zijn. Je eet er goed, maakt er leuke vrienden en de tochten zijn niet ver weg. Mountainbikers genieten ook steeds meer van dit soort tochten. Zoals die over de Funeser Almen naar het Eisacktal.

Startpunt van de tocht

Boerderij Ranuimüllerhof

Bestemming van de tocht

Zanser Alm, Sass Rigais, Dusler Alm of de "nieuwe" en de "oude" Geschnagenhardt Alm

Routebeschrijving

De almtour begint bij de boerderij Ranuimüllerhof in het achterste Villnössdal. Vanaf hier kun je alle hutten in het dal bereiken. U kunt bijvoorbeeld naar de idyllische Zanser Alm fietsen, waar u kunt genieten van het eerste fantastische uitzicht op de Geissler: Vanaf de Ranuimüllerhof via de Ranuierboden naar de slagboom, linksaf op de kruising langs de Zanser Bach naar de Zanser parkeerplaats (1.677 m), linksaf langs de rodelbaan naar de Gampenalm (2.062 m) en langs de bosweg naar de Zanser Alm.

Of je fietst naar de voet van de Sass Rigais. Een ander alm-alternatief is de Dusler Alm (1.800 m): Km 9,3 (1.721 m) bij de splitsing rechts omhoog richting de Dusler Alm, bij Km 9,95 (1.787 m) bij de splitsing links omlaag. Of de "nieuwe" en de "oude" Geschnagenhardt Alm op 2.048 m: Km 4,9 (1.760 m) kruising met het dwarspad en rechts omhoog richting Geisler- en Gschnagenhardtalm, Km 6,9 (2.006 m) Gschnagenhardt Alm; vanaf de Alm weer bergafwaarts over hetzelfde pad.

Uitrusting

Mountainbike, helm, wind- en regenbescherming, zonnebril, luchtpomp

Openbaar vervoer

Bus, trein naar Brixen of Klausen

Routebeschrijving

Vanaf de Brenner-snelweg A22 (afritten Brenner, Vipiteno, Brixen-Nord/Pustertal en Klausen) direct naar de vakantieregio Eisacktal.

Parkeerplaats

Parkeergarage Ranuimüllerhof in Funes

Soort pad

Lengte 26,9 km

Auteur

Redactie Zuid-Tirol.com

Eisacktal

Service