Find accommodation & make a request

MTB tocht Maranza

Stamina
Technique
Experience
Landscape
Difficulty:
Hard
Distance: 21,8 km
Ascent: 901 m Descent: 1538 m
Duration:05:15 h
Lowest point:761 m
Highest point:2006 m
Best season
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Korte beschrijving

Deze tocht van Maranza via het Valser- en Jochtal en uiteindelijk naar de Stoanamandl bij Spinga is zwaar, stenig en gestaag bergopwaarts.

Beschrijving

Deze tocht van Maranza via het Valser- en Jochtal en uiteindelijk naar de Stoanamandl bij Spinga is een rotsachtige en gestage klim. De beloning voor de trapinspanning is het prachtige panoramische uitzicht vanaf de top van de Stoanamandl.

Startpunt van de tocht

Maranza

Eindpunt van de tocht

Stoanmandl

Routebeschrijving

De fietstocht begint in Maranza. Hier klimt de route omhoog naar het tenniscentrum en gaat dan linksaf het Valsdal in over een middelzwaar pad. Na een paar kilometer steken mountainbikers de landweg over. Sla na 500 meter linksaf een bosweg in richting Jochtal. De grindweg is op sommige plaatsen erg steil en je wint snel hoogte. Na de relatief inspannende klim bereiken mountainbikers de Anratterhütte, die in de zomermaanden geopend is.

Na een korte Rasen gaan de fietsers verder naar het bergstation van de Jochtal kabelbaan. Links daarvan leidt een smal pad naar de bekende top van de Stoanamandl (let op de markeringen). Vanaf hier kunnen mountainbikers genieten van een prachtig uitzicht op de Fundres en tot aan de Dolomieten. De terugweg gaat over de steile en uitdagende Knappensteig, een genot voor freeriders. Je passeert Villa Defregger en volgt een bospad naar Spinga. De route gaat verder over een hobbelig pad naar Rio di Pusteria. De kabelbaan brengt je terug naar Maranza (plaats voor 2 fietsen en 2 of meer personen).

Openbaar vervoer

Bus- en treinverbinding Franzensfeste-Innichen

Routebeschrijving

Brenner-snelweg A22, afrit Brixen/Pustertal, richting Meransen/Mühlbach.

Parkeren

Parkeergarage in het dorpscentrum, parkeerplaats bij het dalstation van de kabelbaan in Maranza.

Tip van de auteur

Mountainbiken in Valles is iets voor veeleisende kenners!

Hotels in Rio di Pusteria en vakantiewoningen in Rio di Pusteria

Soort route

Lengte 21,8 km

Auteur

Redactie Zuid-Tirol.com

Eisacktal

Service