Find accommodation & make a request

MTB tocht Niederdorf

Stamina
Technique
Experience
Landscape
Difficulty:
Hard
Distance: 22,9 km
Ascent: 1056 m Descent: 730 m
Duration:04:00 h
Lowest point:1141 m
Highest point:2111 m
Best season
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Korte beschrijving

Een krachttoer van het Pustertal naar het topskigebied van Cortina d' Ampezzo - en terug!

Beschrijving

Niet voor zondagsfietsers: deze langeafstandstocht is perfect voor degenen die hun prestatiegrenzen willen testen en tegelijkertijd prachtige Dolomieten willen zien.

Startpunt van de tocht

Niederdorf

Eindpunt van de tour

Niederdorf

Routebeschrijving

De route van Niederdorf naar Misurina begint in het centrum van het kleine dorp in Hochpustertal en leidt langs de hoofdweg in het Pustertal naar de afslag naar het Braiesdal. We volgen de weg naar Braies tot we de goed aangegeven afslag naar Prato Piazza bereiken. De steile klim naar een hoogte van 2.000 meter wordt gevolgd door een snelle afdaling naar Schluderbach in de Höhlenstein-vallei (1.438 m).

Door de vallei, omzoomd met gigantische rotswanden, daal je af naar Cortina d'Ampezzo (1.211 m), de locatie van de Olympische Winterspelen van 1956, waar de inspannende klim naar de pas "San Forca" en de gelijknamige berghut (2.215 m) begint. Gewoon niet opgeven! Wat volgt is de Tre Croci pas (1.809 m) en het beroemde Misurina meer. Hier zullen sommige mensen overwegen om de tocht te annuleren vanwege het prachtige panorama.

Ambitieuze fietsers daarentegen nemen de afdaling naar Schluderbach en gaan vanaf daar verder langs de oude spoorlijn naar Toblach. De finale: een ontspannen fietstocht over het fietspad naar Niederdorf. Je hebt het gehaald!

Aanpak

Vanaf Bruneck over de rijksweg SS 49 Pustertal naar Niederdorf.

Parkeerplaats

In Niederdorf

Type weg

Lengte 22,9 km

Auteur

Redactie Zuid-Tirol.com

Hochpustertal

Service