Find accommodation & make a request

MTB tocht Gruber Alm

Stamina
Technique
Experience
Landscape
Difficulty:
Hard
Distance: 20,7 km
Ascent: 1582 m Descent: 1582 m
Duration:05:15 h
Lowest point:886 m
Highest point:2355 m
Best season
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Korte beschrijving

Tauferer Ahrntal: fiets van Lutago naar de Gruber Alm.

Beschrijving

Als je van uitdagende tochten houdt, niet van zware passages houdt en ruige afdalingen niet schuwt, zul je je zeker thuis voelen op de tocht van Lutago naar de Gruber Alm. Panoramische uitzichten inbegrepen!

Startpunt van de tour

Lutago

Bestemming van de tour

Gruber Alm

Routebeschrijving

De fietstocht begint in Lutago in het Tauferer Ahrntal, van daaruit gaat het naar San Giovanni en vanaf hier bij de splitsing Kottersteghof rechtsaf de rodelbaan op en omhoog naar het bergstation Klausberg. Aan het einde van de rodelbaan trappen fietsers naar de Gruber Alm: let op de wegwijzers! Het pad wordt steeds steiler en daalt na een vlak stuk weer af naar de Gruber Alm. Hier moeten fietsers bijkomen van de inspanningen van de beklimming en bijtanken voor de volgende etappes. Ga linksaf over het weiland het bos in en een bosweg op.

Neem bij een splitsing het pad rechts richting Steinerhöfe. Na de eerste bocht linksaf over de weide en langs een weekendhuisje. Fiets over pad nr. 10a richting Pojen en bereik na een stuk een bosweg. Hier moeten fietsers rechtsaf bergafwaarts en worden beloond met een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Eenmaal in Pojen passeer je de herberg Roaner en sla je na de brug rechtsaf naar een klein beekje. Langs de beek gaat het steil bergafwaarts over het oude kerkpad nr. 33.

Het pad is een uitdagende, vloeiende single trail die naar Sand in Taufers leidt. Vanaf hier neemt u de hoofdweg terug naar het startpunt in Lutago.

Wegmarkeringen

10a, 33

Uitrusting

Mountainbike, helm, wind- en regenbescherming, zonnebril, luchtpomp

Openbaar vervoer

Trein stopt bij station Bruneck, busverbinding Lutago

Routebeschrijving

Brenner-snelweg A22, afslag Brixen/Pustertal, richting Bruneck, richting Tauferer Ahrntal

Parkeerplaats

Parkeergarage in Lutago

Tip van de auteur

Soort route

Lengte 20,7 km

Auteur

Redactie Zuid-Tirol.com

Tauferer Ahrntal

Service