Find accommodation & make a request

MTB tocht Neves stuwmeer

Stamina
Technique
Experience
Landscape
Difficulty:
Medium
Distance: 35,6 km
Ascent: 1881 m Descent: 1751 m
Duration:02:5 h
Lowest point:868 m
Highest point:2619 m
Best season
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Korte beschrijving

Fiets naar het hooggelegen stuwmeer in de Zillertaler Alpen.

Beschrijving

Als je genoeg uithoudingsvermogen hebt, kun je tijdens deze inspannende tocht een prachtig meer, eeuwig ijs en rustieke bergdalen zien.

Startpunt van de tocht

Kematen in Taufers

Eindpunt van de tocht

Kematen in Taufers

Routebeschrijving

De tocht begint in het brede Taufererdal, in het centrum van het kleine dorpje Kematen. Een kilometer naar het noorden buigt de rijksweg af naar het dal van Selva dei Molini. Na een gematigde klim bereikt u na ruim 7 kilometer het hoofddorp Selva dei Molini. Daarna wordt de route iets steiler, vooral vanaf de ingang van het idyllische bergdorp Lappach. Hier vragen de vele haarspeldbochten en steile klimmen om een enorme inspanning.

De beloning is een ontspannen fietstocht langs de oevers van het Neves-stuwmeer (1.860 m), dat aan de voet van de bergreuzen Hoher Weißzint, Großer Möseler en Turnerkamp ligt. Aan de noordkant van het meer volgen we de bosweg omhoog naar de Chemnitzer Hütte (2.445 m). Tijdens de daaropvolgende afdaling naar de Göge-Alm (1.850 m) in de Riobianco moet de fiets worden gedragen. Vanaf Riobianco volgt de route een asfaltweg naar Lutago en verder naar Sand in Taufers of Kematen.

Aanpak

Via de rijksweg Ahrntal naar Kematen in Taufers.

Parkeerplaats

In Kematen

Tip van de auteur

De knoedels bij de Chemnitzer Hütte zijn voortreffelijk. Neem de tijd voor dit culinaire genot en het gratis feest voor de ogen (uitzicht op de noordwand van de Hoher Weißzint).

Hotels in het Tauferer Ahrntal en vakantiewoningen in het Tauferer Ahrntal

Soort route

Lengte 35,6 km

Auteur

Redactie Zuid-Tirol.com

Tauferer Ahrntal

Service