Find accommodation & make a request

MTB toertocht Schlanders

Stamina
Technique
Experience
Landscape
Difficulty:
Medium
Distance: 26,7 km
Ascent: 1265 m Descent: 1265 m
Duration:02:00 h
Lowest point:682 m
Highest point:1701 m
Best season
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Korte beschrijving

Een afwisselende tocht met een vloeiende afdaling op de Schlanders Nörderberg.

Beschrijving

Sommigen hebben het graag warm. Onder hen zijn al diegenen die liever bergafwaarts razen op hun fiets dan bocht na bocht en haarspeldbocht na haarspeldbocht af te trappen. En, zoals we allemaal weten, worden de fietsremmen vroeg of laat ook heet - want zonder remmen kun je niet bergafwaarts rijden.

Startpunt van de tocht

Snackstation Haslhof (1.580m), Schlanderser Nörderberg

Eindpunt van de tour

Schlanders

Routebeschrijving

De Silandro Trail begint bij het populaire snackstation Haslhof op 1.580 meter hoogte op de Silandro Nörderberg. Er zijn verschillende bospaden om er te komen, de gemakkelijkste weg voor zwaardere fietsen is via de asfaltweg vanuit Göflan. Achter de Haslhof boerderij volgen fietsers eerst een tractorspoor naar het einde van het landgoed. De route gaat verder over een bospad dat over verschillende haarspeldbochten bergafwaarts leidt. Bij de 5e haarspeldbocht is het eindelijk zover: hier begint een vloeiend pad dat snel en uitdagend bergafwaarts leidt en uiteindelijk uitkomt op een Waalwegpad.

Na deze leuke afdaling kunnen fietsers nu een kort stuk asfaltweg verwachten, waarop de route ongeveer 5 minuten klimt. Na de eerste bocht naar rechts nemen fietsers het bospad en leidt een ander pad snel bergafwaarts naar Holzbrugg. Volg hier de markeringen en keer terug naar het startpunt in Schlanders.

Soort route

Lengte 26,7 km

Auteur

Redactie Zuid-Tirol.com

Val Venosta

Service