Find accommodation & make a request

MTB tocht Uina kloof

Stamina
Technique
Experience
Landscape
Difficulty:
Hard
Distance: 79,8 km
Ascent: 4200 m Descent: 4199 m
Duration:07:00 h
Lowest point:910 m
Highest point:2377 m
Best season
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Korte beschrijving

Veeleisende tocht van Glurns naar de Uina-kloof.

Beschrijving

Mountainbiken in Glurns betekent spanning, plezier en een sportieve uitdaging!

Startpunt van de tour

Glurns

Bestemming van de tocht

Uina kloof

Routebeschrijving

De mountainbiketocht begint in Glurns achter de poort van de Malser Tor. Vanaf hier fietsen fietsers eerst over de Via Claudia Augusta het dal uit en door de drie dorpen Laces, Schleis en Burgeis. Links achter het kasteel Fürstenburg slaan fietsers af naar de provinciale weg en fietsen naar Schlinig. De route gaat verder over een alpenpad, langs de Buiten- en Binnenalpen en een waterval. Onmiddellijk daarna moet de fiets een klein stukje worden gedragen totdat een klein plateau wordt bereikt.

Hier schakelen fietsers weer over op de trap en bereiken moeiteloos de Sesvenna-hut. Een ontspannende route brengt je nu naar de nationale grens (vergeet je ID of paspoort niet!) en naar de ingang van de fascinerende Uina-kloof. Technici kunnen hier hun vaardigheden op de proef stellen: De afdaling is rotsachtig, deels nat en navenant glad - wees dus voorzichtig! Aan het einde van de kloof gaat de route veilig verder door de gelijknamige vallei en bereikt uiteindelijk Sur En in het Engadin. Daar nemen de fietsers het Engadin-fietspad en rijden langs de Inn naar Scoul.

Sla linksaf en rijd verder naar S-Charl. Volg vanaf hier een goed gemarkeerde bosweg naar de Astrasalm en sla na de alm linksaf naar Passo Costaines. Nu volgt de afdaling naar het Münstertal en komen fietsers door de dorpen Valchava, St.a Maria en Müstair. Na het oversteken van de grens fietsen fietsers door Taufers en keren terug naar Glurns over het bewegwijzerde fietspad.

Uitrusting

Mountainbike, helm, wind- en regenbescherming, zonnebril, luchtpomp, ID-kaart of paspoort

Openbaar vervoer

Treinen stoppen bij de stations van Bolzano, Merano en Malles.

Routebeschrijving

Brenner-snelweg A22, afslag Bolzano Süd, MEBO-snelweg, afslag Merano, rijksweg SS38 naar Glurns

Parkeerplaats

Parkeergarage in Glurns

Soort route

Lengte 79,8 km

Auteur

Redactie Zuid-Tirol.com

Val Venosta

Service