Find accommodation & make a request

Fietsvakantie in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol vinden racefietsers alles wat hun hart begeert: dankzij het milde klimaat begint het racefietsseizoen rond Bolzano, Merano en in het zuiden van Zuid-Tirol bijzonder vroeg, en op mooie zomerdagen lonken de spectaculaire bergpassen in de Dolomieten en in het Val Venosta.

Het aanbod aan racefietstochten in de populaire vakantieregio ten zuiden van de Brennerpas is net zo gevarieerd als het landschap van Zuid-Tirol. Wat altijd hetzelfde blijft, is de geweldige infrastructuur voor racefietsers: BikeHotels Zuid-Tirol biedt accommodaties die gespecialiseerd zijn in racefietsers en met de Bikemobil Card kun je voordelig gebruik maken van het openbaar vervoer in heel Zuid-Tirol, inclusief het gebruik van een huurfiets op een van de dagen.

Uitdagingen in bochten

De hooggelegen Alpenpassen in Zuid-Tirol zijn droombestemmingen voor racefietsers. De tochten in de Dolomieten zijn beroemd. Een hoogtepunt is de Sellaronda, die over vier passen in het UNESCO wereldnatuurerfgoed Dolomieten voert: Sellapas, Gardenapas, Pordopas en Campolongopas. Eén keer per jaar, op Sellaronda Bike Day, is de weg gesloten voor auto's en alleen toegankelijk voor fietsers. Of het nu rond de Kronplatz is of rond de Drei Zinnen - er zijn vele unieke racefietsroutes met fantastische Dolomietenpanorama's. Racefietsers kunnen hier ook van genieten op de bekende route naar de Mendelpas, die ook één keer per jaar autovrij is.

Een uitdaging die elke ambitieuze racefietser eens in zijn leven wil overwinnen, is de Stelvio Pass in het Val Venosta met 48 haarspeldbochten alleen al aan de Zuid-Tiroler kant. Tijdens de Stelvio Bike Day in de nazomer kunnen fietsers genieten van de prachtige pasweg zonder verkeer. Het Martelltal en het Ultental verleiden ook met steile kronkelingen.

Racefietstochten voor genieters

Rond Bolzano en Merano en in het zuiden van Zuid-Tirol komen alle racefietsers die het rustiger aan willen doen en van mediterrane flair houden aan hun trekken. Tussen idyllische wijn- en boomgaarden, langs pittoreske dorpjes zoals Tramin of Terlano, verfrissende zwemmeren zoals het Kalternmeer en romantische kastelen fiets je langs de drie verschillende wijnroutes van de Zuid-Tiroolse wijnroute. Na sportieve inspanning, natuurbeleving en cultureel genot is er als bekroning de mogelijkheid om wijn te proeven in een van de vele wijnhuizen.

BikeHotels South Tyrol
Bike holidays - Bike & mountain bike
info@bikehotels.it
www.bikehotels.it

Current holiday offers

Images

Apple blossom in Tramin
Apple blossom in Tramin

Bike tour across the fruit orchards in Tramin on the Wine Route

© Tourismusverein Tramin - Antie Braito
Road bike tour on Ritten
Road bike tour on Ritten

Dreamlike tracks for road cyclists with view of the Dolomites

© IDM Südtirol-Alto Adige/Daniel Geiger
Road bike tour Seiser Alm
Road bike tour Seiser Alm

Dreamlike tracks for road cyclists in the Dolomites

© IDM Südtirol-Alto Adige/Daniel Geiger
Timmelsjoch Pass
Timmelsjoch Pass

Road bike tour at Timmelsjoch Pass in South Tyrol

© IDM Südtirol-Alto Adige/Benjamin Pfitscher
Stilfserjoch Pass
Stilfserjoch Pass

Road bike tour at Stilfserjoch Pass in South Tyrol

© IDM Südtirol-Alto Adige/Matt Cherubino
Stilfserjoch Pass
Stilfserjoch Pass

Road bike tour at Stilfserjoch Pass in South Tyrol

© IDM Südtirol-Alto Adige/Harald Wisthaler
Roadbiking in South Tyrol
Roadbiking in South Tyrol

The winding pass roads are an eldorado for passionate road cyclists.

© IDM Südtirol-Alto Adige/Harald Wisthaler
Free online catalogues
Request our online catalogues for further information!
BikeHotels Südtirol
kataloge

Racefiets

Selected accommodations in South Tyrol

Service