Find accommodation & make a request
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal

Dolomietenpassen voor racefietsers in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is een droombestemming voor veel racefietsers, vooral vanwege de spectaculaire Dolomietenpassen, die sportieve uitdagingen perfect combineren met fantastische uitzichten. Hier vind je geweldige roadbiketochten waarbij je de Dolomieten, die tot het UNESCO Wereldnatuurerfgoed behoren, van hun mooiste kanten leert kennen.

Als je fit genoeg bent en uithoudingsvermogen hebt, kun je meerdere passen combineren tot één prachtige tocht - sommige van deze uitgebreide rondroutes leiden ook naar de provincies Trentino en Belluno.

Twee passen zijn niet genoeg

  • De Sellaronda is niet alleen een hoogtepunt voor skiërs, maar ook voor racefietsers: rond het Sellamassief liggen de vier passen Sellapas (2.244 m), Gardenapas (2.121 m), Pordoipas (2.239 m) en Campolongopas (1.875 m). Er zijn verschillende instappunten voor de 58 km lange lus en vanaf Selva di Valgardena moet er ongeveer 1.800 m hoogteverschil worden overbrugd op de route tegen de klok in.
  • Ook over vier Dolomietenpassen, maar over nog meer hoogtemeters - namelijk 2.450 - is een rondwandeling van 82 km die begint in Corvara in Val Badia. Via La Villa gaat het naar de Valparola Pas (2.168 m), dan naar beneden naar de Passo di Falzarego (2.105 m) en verder naar Pocòl. Na een korte afdaling begint de klim naar de Passo di Giau (2.236 m). Via Colle Santa Lucia gaat het naar Arabba en over de Campolongo Pas (1.875 m) terug naar Corvara in Badia.

Dolomietenpassen in een dubbel pakket

  • Vanaf Blumau, een paar kilometer ten oosten van Bolzano, zijn er twee wegen naar de Nigerpas (1.690 m). De Alte Tierser Straße is een nog grotere uitdaging, met een stijgingspercentage tot 24 procent. Vanaf de Karerpass (1.752 m) gaat de route langs het Lago di Carezza door het Eggental terug naar Bolzano - een 67 km lange lus met 1.600 hoogtemeters en een prachtig uitzicht op de Rosengarten en Latemar.
  • Een 101 km lange lus rond de Drei Zinnen met bijna 2300 meter hoogteverschil is ook zweetdrijvend en landschappelijk indrukwekkend: de roadbiketocht leidt van Toblach naar de Auronzo Hut en naar het Misurinameer. Het gaat verder over de Passo di Sant' Antonio (1.489 m) en de Kreuzbergpass (1.636 m) naar beneden naar Sexten en terug naar Toblach.

Eén pas is genoeg

  • Op de Würzjoch (1.982 m) met een prachtig uitzicht op de markante Peitlerkofel zijn er verschillende varianten voor racefietsers. Een ronde van iets minder dan 90 km met iets meer dan 2.300 meter hoogteverschil begint in Natz in het Eisacktal en leidt via Brixen en S. Andrea naar de Würzjoch. Vanaf daar daalt de route af via San Martino in Badia en gaat verder door het Gadertal naar Montal. Dan fiets je over het fietspad van het Pustertal naar Rio di Pusteria en via Schabs terug naar Natz.
  • De Furkelpass (1.789 m) is rustiger dan andere passen in de Dolomieten. Een aan te bevelen 46 km lange lus met meer dan 1.100 m hoogteverschil leidt van Bruneck via Geiselsberg en Olang naar de Furkelpass. Van daaruit fiets je omlaag naar St. Vigil in Enneberg en via Maria Saalen en St. Lorenzen terug naar Bruneck.

Extra tip

Op de Sellaronda Bike Day beleven fietsers de vier passen van de klassieke Sellaronda helemaal autovrij en op de Dolomieten Bike Day zijn zelfs vijf Dolomietenpassen gesloten voor gemotoriseerd verkeer: Pordoi (2.239 m), Fedaia (2.057 m), Valparola (2.168 m), Falzarego (2.105 m) en Campolongo (1.875 m).

BikeHotels South Tyrol
BikeHotels South Tyrol
Bike holidays - Bike & mountain bike
info@bikehotels.it
www.bikehotels.it

Current holiday offers

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Images

Three Peaks
Three Peaks

The Three Peaks are an important natural sight in Hochpustertal and in the Dolomites.

© Internet Consulting
View over Wolkenstein
View over Wolkenstein

View over the holiday resort Wolkenstein in Gröden with the famous Sella massif in the background.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Peitlerkofel
Peitlerkofel

Local mountain of St. Martin in Thurn

© Christa Eder / Fotolia.com
Free online catalogues
Request our online catalogues for further information!
BikeHotels Südtirol
kataloge

Racefiets

Selected accommodations in Dolomites

Service