Find accommodation & make a request
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran

Rustieke herbergen

Ze bestaan nog, die speciale plekken waar alles klopt - van het eten tot de sfeer. Of het nu gaat om Val Badia of Val Martello, Merano of Renon, Eisacktal of Val Pusteria - in alle uithoeken van Zuid-Tirol vind je herbergen waar je je helemaal thuis voelt.

Wij laten zien waar in Zuid-Tirol warme gastvrijheid, goede keuken en rustieke salons elkaar ontmoeten en presenteren een selectie van de beste Zuid-Tiroolse herbergen. Let op: niet alle herbergen zijn het hele jaar door geopend.

Buschenschank Pfefferlechner

De Pfefferlechner in Lana bij Merano werd voor het eerst genoemd in een document uit 1297. In 1981 integreerde de familie Laimer een authentieke Buschenschank in de boerderij. Naast traditionele lekkernijen en specialiteiten van de boerderij bieden ze ook hun eigen wijn, zelfgestookte schnaps en bier uit de huisbrouwerij aan. Terwijl de volwassenen over de schouder van de meester-stoker of brouwer kunnen meekijken, vergapen de kinderen zich aan de paarden en geiten van de boerderij. De Buschenschank Pfefferlechner is ook perfect om de traditionele Törggelen in de herfst te beleven. Bel voor meer informatie naar +39 0473 562 521.

Bergherberg Stallwies

De Stallwieserhof is de hoogstgelegen boerderij in de Martell-vallei en kijkt terug op 600 jaar geschiedenis. Al 300 jaar - bij Stallwieser spreken de cijfers voor zich - is het eigendom van de familie Stricker, die weet hoe ze de Tiroolse thuiskeuken moet verfijnen met Italiaanse finesse. Vooral de zelfgemaakte digestieven zoals Edelraute en Zirbelkiefer zijn hier een aanrader. Geniet van je maaltijd in de rustieke kamers met houten panelen of op het zonneterras met uitzicht op de Lasa Spitze, ook wel bekend als de Orgelspitze. Meer informatie onder +39 0473 744 552.

Herberg Jägerrast

Bedekt met dakspanen, ondersteund door knoestige houten balken en omgeven door het grandioze landschap van het Pfossental, een zijdal van het Val Senales: zo presenteert Herberg Jägerrast zich aan zijn bezoekers op bijna 1.700 m midden in de Gruppo di Tessa. Worst, spek en Kaminwurzen worden door de familie Kofler zelf op de boerderij geproduceerd, en niet alleen verschillende heerlijke kazen, maar ook kwark en yoghurt komen uit de eigen kaasmakerij. De keukenfee van de herberg Jägerrast is boerin Erika. Zij weet hoe ze fijnproevers moet verwennen. Bel voor meer informatie naar +39 0473 679 230.

Herberg Zuner

De Zunerhof aan het Renon werd voor het eerst genoemd in een document uit de 12e eeuw. Het is een gezellige boerderij en vooral een aanrader voor kunstliefhebbers. Bij de ingang van het huis zijn verschillende fresco's te zien die in 1730 door een onbekende kunstenaar uit Zuid-Tirol zijn geschilderd. De Zunerhof staat onder andere bekend om zijn zelfgemaakte knoedels en Schlutzer, maar ook om zijn heerlijke gebak. De boerderij ligt aan de Eisacktal Keschtnweg en nodigt u uit voor het traditionele Törggelen in oktober en november. Bel voor meer informatie naar +39 0471 349 006.

Ansitz Fonteklaus

Het landgoed Fonteklaus, dat al in de 14e eeuw werd genoemd, werd aan het begin van de 18e eeuw omgebouwd tot een jachtslot. Dit juweel van Zuid-Tirolse aristocratische architectuur ligt boven Klausen. Niet alleen het uitzicht op 77 kerktorens vanaf het panoramaterras van het landgoed Fonteklaus is indrukwekkend, maar ook de kwaliteit van de seizoensgebonden en regionale keuken. Liefhebbers van heerlijke wijnen zullen blij zijn met de goed uitgeruste wijnkelder met een focus op Zuid-Tirol wijnen. Bel voor meer informatie naar +39 0471 655 654.

Lüch de Vanc

Tutres, Gnoch da zigher en Crafuns Mori: dit zijn Ladinische specialiteiten die op de boerderij Lüch de Vanc in het gehucht Campill in Val Badia volgens alle regels van de boerenkeuken op afspraak worden bereid. De zelfgemaakte citroenmelisse-, vlierbessen- en muntsappen zijn een heerlijke verfrissing. De boerderij is 300 jaar oud, behoort tot de Seres boerderijgroep en ligt aan de voet van de machtige Dolomiet Peitlerkofel in het oorspronkelijke Campilltal. Bel voor meer informatie naar +39 0474 590 108.

Current holiday offers

from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel

Images

Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn

At the inns, restaurants and mountain huts in Partschins and environs, you can enjoy typical South Tyrolean dishes and traditional desserts.

© Helmuth Rier - TV Partschins
Greaschtl
Greaschtl

The Greaschtl, a typical South Tyrolean dish, is prepared of beef and potatoes and can best be enjoy directly from the pan.

© IDM Alto Adige/Stefano Scatà
Schlutzkrapfen
Schlutzkrapfen

Schlutzkrapfen with spinach and curd cheese – a traditional dish loved by both kids and adults.

© Internet Consulting - Isabel Gräber
Bacon dumplings with soup
Bacon dumplings with soup

Dumplings can be served an many ways, with soup or salad and also as a sweet dessert. The typical South Tyrolean dish is not only offered in mountian huts, but also in restaurants and hotels.

© Campomalo / pixelio.de

Eten & drinken

Selected accommodations in South Tyrol

Service