Find accommodation & make a request
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz

Törggelen in het Eisacktal

Als het milde licht van de oktoberzon het dal in schitterende kleuren baadt, het spel van de herfstschaduwen de nog sneeuwvrije bergen betovert en de druivenoogst ten einde loopt, herleeft elk jaar het oude gebruik van Törggelen.

“Törggelen”
“Törggelen”

A centuries-old South Tyrolean tradition

© Tourismusverein Schenna

Het Eisacktal wordt beschouwd als de regio van oorsprong van het Törggelen, waar dit gezellige herfstgebruik altijd een traditie is geweest. Vooral in de hoger gelegen dorpen zoals Velturno, Villandro, Laion en Barbiano openen de wijnlokalen en herbergen tussen eind september en half november hun deuren en nodigen je uit voor een gezellig Törggelen met nieuwe wijn, geroosterde kastanjes en vele zoete en hartige specialiteiten.

Betoverende Keschtnweg

Voordat je je overgeeft aan de geneugten van landelijke gerechten, staat meestal een wandeling door het gevarieerde cultuurlandschap van het Eisacktal op het programma, langs wijngaarden, oude boerderijen en kastanjebossen. Er zijn veel oude, goed onderhouden en gemarkeerde paden om uit te kiezen. Je wordt verwend met keuze en verheug je op de culinaire specialiteiten, die des te beter smaken na de ontberingen van de wandeling.

Bijzonder populair is een wandeling over de Keschtnweg, die van het meer van Varna over de hoogvlakte van Ritten naar kasteel Runkelstein bij Bolzano leidt. Onderweg ervaar je niet alleen de schoonheid van de natuur, maar kom je ook enkele kunstmonumenten tegen en leer je allerlei interessante feiten over de kastanje. Bovendien vind je langs de Keschtnweg de beste plekken om te stoppen voor Törggelen.

De beste Törggele restaurants in het Eisacktal

 • Moar zu Viersch
  De boerderij onder Verdings in Velturno is een typische Törggele boerderij. Het is gelegen aan de Eisacktal Keschtnweg en nodigt u uit om na een ontspannen wandeling te genieten van hartige herfstspecialiteiten, uitstekende kastanjes en drinkbare huisgemaakte wijn in een authentieke Törggele ambiance. Meer informatie onder +39 0472 855 489.
 • Putzerhof
  De Putzerhof ligt in het idyllische gehucht Ried in Laion en is erg populair bij wandelliefhebbers. Na een lonende wandeling - bijvoorbeeld vanuit Ponte Gardena te bereiken via route nr. 35 in 40 minuten - gaat er niets boven een glas huisgemaakte wijn, sappige spareribs en een heerlijke schotel van de slager met kool. Bel voor meer informatie naar +39 0471 655 785.
 • Hubenbauer
  De Hubenbauer Hof in Varna bestaat al sinds 1614 en is vandaag de dag waarschijnlijk een van de populairste Törggele wijnkelders in Brixen en omgeving. De familie Stolz produceert haar eigen specialiteiten, van spek en worst tot wijn en bier, en serveert deze in de rustieke sfeer van de stenen kelder of onder de wijnranken op het terras. Bel voor meer informatie naar +39 0472 830 051.
 • Winklerhof
  De Winklerhof in Villandro is een populaire excursiebestemming in het lager gelegen Eisacktal en een echte insidertip als Törggele-boerderij. De ingrediënten voor de gerechten komen van hun eigen boerderij en de wijnen sowieso. Als je te veel op hebt, ben je ook welkom om hier te overnachten. Bel voor meer informatie naar +39 0472 843 105.

Current holiday offers

from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Images

“Törggelen”
“Törggelen”

A centuries-old South Tyrolean tradition

© Tourismusverein Schenna
Törggelen in South Tyrol
Törggelen in South Tyrol

The traditional "Törggelen" with chestnuts and new wine is becoming increasingly famous.

© Printemps / Fotolia.com
"Törggelen" in South Tyrol
"Törggelen" in South Tyrol

Roasted chestnuts

© giocult / Fotolia.com

Törggelen

Selected accommodations in Eisacktal

Service