Find accommodation & make a request
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal

Druivenrassen in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol maakt indruk als wijnbouwgebied met een uitstekende kwaliteit en een grote diversiteit: op slechts 5.300 hectare groeien ongeveer 20 verschillende druivenrassen - dat is uniek in heel Italië. Topwijnen van internationaal kaliber zijn te vinden in zowel rode als witte wijnen; qua oppervlakte worden er nu meer witte dan rode wijnsoorten verbouwd.

Zuid-Tiroolse wijn heeft net zoveel facetten als het Zuid-Tiroolse landschap, en de unieke mix van alpine en mediterrane invloeden die Zuid-Tirol zo uniek maakt, geeft Zuid-Tiroolse wijnen ook een onmiskenbaar karakter. Of het nu in het Eisacktal is of in het Val Venosta, in Bolzano en omgeving of in het zuiden van Zuid-Tirol - de Zuid-Tiroolse wijnboeren en wijnhuizen weten perfect hoe ze traditie en innovatie moeten combineren, wat resulteert in geweldige wijnen met een eigen signatuur.

White wines
White wines

South Tyrol's white wines are characterised by exclusive quality.

© Tourismusverein Südtiroler Unterland - Albert Ceolan

Witte wijnen

Gewürztraminer is een autochtone druivensoort waarvan de naam teruggaat tot het Zuid-Tiroolse wijndorp Tramin. Het betovert met zijn onvergelijkbare aroma en delicate rozengeur.

Naast Gewürztraminer behoren Pinot Grigio, Pinot Blanc en Chardonnay tot de meest verbouwde variëteiten, maar ook Sauvignon, Müller Thurgau, Sylvaner, Kerner, Veltliner en Riesling houden van de Zuid-Tiroolse bodem en het klimaat. Alle witte wijnen uit Zuid-Tirol worden gekenmerkt door minerale frisheid en een duidelijk cépage-karakter.

Grapes
Grapes

Every year, the South Tyrolean wineries produce excellent red and white wines, which also receive international awards.

© Internet Consulting - Fabian Auer

Rode wijnen

De twee autochtone druivenrassen Vernatsch en Lagrein zijn bijzonder bekend in Zuid-Tirol en domineren de rode wijnscène. Ze worden vooral verbouwd in Bolzano en omgeving en in het zuiden van de regio. Zuid-Tirol Vernatsch is altijd fruitig en fris, maar verder varieert het karakter afhankelijk van de wijnregio: een St. Magdalener smaakt bijvoorbeeld anders dan een Kalterersee of een Merano. Lagrein, een van de oudste druivenrassen van Italië, maakt indruk met zijn fluweelzachte rijkdom en expressiviteit.

Van de klassieke rode wijnsoorten is pinot noir de belangrijkste in het gebied, maar ook merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc doen het uitstekend in Zuid-Tirol. Een gewilde zeldzaamheid is de Rosenmuskateller - een complexe zoete wijn met een intense rozengeur.

Current holiday offers

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel

Wijn

Selected accommodations in South Tyrol

Service