Find accommodation & make a request
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz

Vakantie in S. Giorgio

S. Georgen is een landelijk dorp aan de ingang van het Tauferer Ahrntal, in de onmiddellijke nabijheid van het aantrekkelijke stadje Bruneck: in het hart van het Pustertal en midden in de bekende Zuid-Tiroolse vakantieregio Kronplatz worden vakantiegangers verrukt door het brede aanbod aan vrijetijdsactiviteiten in de nabije omgeving en genieten ze tegelijkertijd van de rust in het kleine dorp.

Naast boerderijen zijn er de laatgotische parochiekerk en twee oude renaissancehuizen die het dorp S. Giorgio zo typeren. Het strand, een prachtig aangelegd rivierpark aan de oevers van de Ahr, nodigt uit tot ontspannen en zonnebaden. Turbulenter is raften op de Ahr, te beginnen in Sand in Taufers.

Oberstadt Bruneck
Oberstadt Bruneck

The upper city of Bruneck is located beyond the historical city walls and is also called Oberragen. Here, you can find many cafés and restaurants.

© Internet Consulting - Gerardina Troisi

Plezier voor het hele gezin

In de winter genieten kinderen van de ijsbaan in S. Giorgio, terwijl in de zomer de fietspaden richting Sand in Taufers of het nabijgelegen Pustertal hen verleiden. Op elk moment van het jaar valt er in de bossen richting Greinwalden/ Falzes veel te ontdekken tijdens het spelen en wandelen. Locals en gasten jong en oud vermaken zich ook prima tijdens het traditionele kerkfeest in het laatste weekend van augustus, de Jergina Kirschta.

Bruneck heel dichtbij

Bruneck is gemakkelijk bereikbaar met de bus, maar ook met de fiets of te voet. Een wandeling door de historische oude stad met zijn mooie winkels, cafés en restaurants is net zo de moeite waard als een bezoek aan het MMM Ripa in het kasteel van Bruneck. Concerten, theatervoorstellingen en bioscopen zorgen voor gezellige vakantieavonden.

Kronplatz
Kronplatz

Cabins Gipfelbahn Kronplatz

© Kronplatz AG
Downhill Kronplatz
Downhill Kronplatz

Downhill trail from the Kronplatz to Reischach

© Harald Wisthaler

Gevarieerde Kronplatz

Met de stadsbus of de skibus kan je ook snel en zonder overstappen naar het dalstation van de skiberg K ronplatz in Riscone. Op de Kronplatz worden de dromen van skiërs werkelijkheid en ook op andere vlakken heeft de berg heel wat te bieden: Een 360-graden panorama en tandem paragliding vluchten, twee musea (Lumen en MMM Corones), de Skyscraper en freeride trails en nog veel meer.

Actief in de bergen

Of het nu gaat om een uitdagende toptocht of een ontspannen almwandeling, of om drieduizend meter hoge toppen in het Tauferer Ahrntal of bergmeren in de Dolomieten - vanuit St. Georgen hoeven bergfans niet ver te gaan voor hun favoriete tocht. Naast een ruime keuze aan wandel- en mountainbikeroutes, staat de vakantiegangers in de Vakantieregio Kronplatz nog meer outdoorplezier te wachten, zoals zwemmen en paardrijden, klimmen in het hoge touwenparcours en boogschieten in het 3D parcours.

Bruneck Kronplatz tourism
Bruneck Kronplatz tourism
Rathausplatz 7 - 39031 Bruneck
+39 0474 555722
info@bruneck.com
www.bruneck.com

Current holiday offers

from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL

Enjoy a special 5 * feel-good time in the heart of Pustertal & unique nature experiences at Mt. Kronplatz in the Dolomites.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel

Images

St. Georgen in winter
St. Georgen in winter

St. Georgen is located near the city of Bruneck at the entrance of Tauferer Ahrntal and is an excellent starting point for numerous activities in winter.

© Tourismusverein Bruneck - Harald Wisthaler
Beach in St. Georgen
Beach in St. Georgen

At Ahr river in St. Georgen, there is a beach with sunbeds for relaxing moments with friends or with the entire family.

© Internt Consulting - Isabel Gräber
St. Georgen
St. Georgen

From Greinwalden, you are offered a wonderful view over St. Georgen near Bruneck.

© Internet Consulting - Elmar Hilber

Attractions in St. Georgen

Selected accommodations in St. Georgen

Service