Find accommodation & make a request

10 prachtige uitkijkpunten in Zuid-Tirol

Of het nu een kleine heuvel, een breed plateau of een hoge bergtop is - in Zuid-Tirol zijn er geweldige uitzichten in overvloed. Hier zijn een paar tips voor panoramaplatforms die een spectaculair 360-graden panoramisch uitzicht bieden. Op de meestal ronde platforms geven informatieborden of reliëfs de namen en hoogtes van de omliggende bergtoppen in de betreffende kijkrichting aan, wat de oriëntatie vergemakkelijkt.

Sommige uitzichtplatforms liggen op slechts een paar minuten lopen van het bergstation van een lift en zijn daarom bijna het hele jaar door gemakkelijk bereikbaar. Andere bevinden zich in de buurt van een skilift, waardoor het makkelijker is om er in de winter te komen dan in de zomer. En sommige van onze favorieten zijn alleen bereikbaar via wandel- of mountainbikeroutes.

Gemakkelijk bereikbaar in zomer en winter

  • De Kronplatz is niet alleen een geweldige skiberg, maar ook een uitstekende panoramaberg. Je hebt er een overweldigend uitzicht op de bergwereld van de Alpenhoofdkam en de Dolomieten. Boven het platform hangt de Concordia 2000 vredesklok, die dagelijks om 12 uur luidt. Verschillende liften brengen vakantiegangers naar het plateau op de top.
  • Op een steenworp afstand van het bergstation van de Oberholzlift ligt het Latemar.360 graden panoramaplatform op 2.200 m boven zeeniveau. In het hart van het ski- en wandelgebied Obereggen in het Eggental laten de Dolomieten zich van hun mooiste kant zien.
  • Bij het bergtopkruis van de Seceda in de populaire Zuid-Tiroler vakantieregio Val Gardena opent zich een overweldigend uitzicht op beroemde Dolomietentoppen, maar ook op de Brenta-, Adamello- en Ortles-groepen en op de Ötztal- en Stubaital Alpen. De Furnes-Seceda kabelbaan brengt vakantiegangers omhoog vanuit Ortisei.
  • De Puflatschlift brengt je naar het uitkijkplatform Engelrast op de Seiser Alm. Het biedt een uniek panoramisch uitzicht op de Dolomieten - van de Schlern tot de Langkofel en de Sellagroep.

Gemakkelijk toegankelijk tijdens het skiseizoen

  • In het ski- en almgebied Gitschberg Jochtal biedt het uitzichtplatform op de Gitschberg, naar de top waarvan een stoeltjeslift leidt, een fascinerend panoramisch uitzicht op meer dan 500 bergtoppen - van de Dolomieten tot de Brentagroep, van het Zillertal tot de Stubaier Alpen en het Ötztal.
  • Het panoramaplatform Monte Cavallo ligt iets onder de gelijknamige bergtop. Het uitzicht strekt zich uit van het Tribulaunmassief over de Zillertaler Alpen en de Dolomieten tot de Sarntaler en Stubaier Alpen. Neem eerst de kabelbaan van Vipiteno naar het midden van het ski- en wandelgebied Monte Cavallo en ga dan verder naar de top met de Panorama-Telemix lift.
  • Vanaf het uitzichtplatform op de Corno del Renon kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de Dolomieten, het Sarntal en de Stubaier Alpen. Vanuit Pemmern brengt de kabelbaan je naar de Schwarzseespitze en vanaf daar brengt een plateaulift skiërs heel dicht bij het platform.

De weg is de moeite waard

  • Het Val Venosta biedt ook een prachtige bergwereld: vanuit Taufers in het Münstertal kun je omhoog wandelen naar het Tellajoch. Daarboven biedt een uitzichtplatform een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Ortles en de Sesvennagroep.
  • Het panoramaplatform Kreuzjoch ligt op 2.086 m boven de zeespiegel op de Europese langeafstandswandelroute E5 op de etappe tussen de Merano Hütte in het ski- en wandelgebied Merano 2000 en San Genesio Atesino. Dit uitkijkpunt fascineert door zijn gevarieerde berglandschap - van de Dolomieten en de Sarntaler Alpen tot de Texel- en Brentagroep en het Ortlermassief.
  • Er zijn nu verschillende terrassen die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, waarvan twee in Zuid-Tirol. Het eerste terras is gebouwd op de Strudelkopf in het natuurpark Fanes-Sennes-Prags, het tweede op de Mastlé Alm in het natuurpark Puez Odle bij het bergstation van de Col-Raiserlift.

Current holiday offers

Images

Panoramic platform on Rosskopf
Panoramic platform on Rosskopf

From the viewing platform on Mt. Rosskopf, you can enjoy a magnificent view of Tribulaun massif, the Zillertal Alps and the Dolomites as well as of the Zilelrtal and Stubai Alps.

© Klaus Peterlin - Neue Rosskopf GmbH
Gitschberg Jochtal
Gitschberg Jochtal

Dreamlike panoramic views, sunny slopes and countless extras make you winter holidays at Ski & Holiday Area Gitschberg Jochtal an unforgettable experience.

© Alex Filz - Ski- & Almenregion Gitschberg Jochtal
Rosskopf hiking area
Rosskopf hiking area

View over Wipptal from Mt. Rosskopf near Sterzing

© Tourismusgenossenschaft Sterzing Pfitsch Freienfeld - Patrick Schwienbacher
Seceda
Seceda

Hike from Villnöss to Seceda in the Nature Park Puez-Geisler

© IDM Südtirol-Alto Adige/Andreas Mierswa
Viewing platform Rittner Horn
Viewing platform Rittner Horn

From the viewing platform of Rittner Horn hiking and skiing area, you can ejoy a wonderful view of the Stubai and Sarntal Alps.

© Sonnenplateau Ritten Konsortial GmbH

Bezienswaardigheden Natuur

Selected accommodations in South Tyrol

Service