Find accommodation & make a request
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Winter sports | Villanders in Eisacktal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 133 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
- 5 %
Bergila
hellobergila2023 - 5 % discount on your purchase in the online shop!
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz

Barbiano watervallen

De Ganderbach bij Barbiano, die ongeveer 6 km lang is, moet nogal wat hoogte overwinnen en stort zich daarom meerdere keren in de diepte. Een wildromantisch wandelpad leidt naar dit verfrissende natuurspektakel.

De Ganderbach ontspringt op de Renon op ruim 2.000 m boven zeeniveau en stroomt en raast over acht grotere en kleinere watervallen voordat hij bij Kollmann in de hoofdrivier de Eisack uitmondt. De beekbedding bestaat uit de bekende Bolzano kwartsporfier, een vulkanisch gesteente van 300 miljoen jaar oud.

De Barbiano watervallen, die tot de beroemdste en ongetwijfeld ook de mooiste van Zuid-Tirol behoren, liggen net buiten het dorpsgebied of boven Ponte Gardena in het Eisacktal. De ideale plek voor een verfrissende excursie met het hele gezin!

De beste tijd om de watervallen te bezoeken is direct na hevige regenval of nadat de sneeuw is gesmolten in april en mei, want dan stromen de watermassa's bijzonder denderend langs de rotspartijen naar beneden. Hoogzomer daarentegen voert de Ganderbach veel minder water mee, omdat het koele water onder andere wordt gebruikt om de omliggende velden te irrigeren.

Natuurlijk spektakel met een heilzaam klimaat

Er zijn in totaal drie watervallen in Barbiano: De bovenste ligt op 1.214 m boven zeeniveau en stort zich vanaf ongeveer 45 m naar beneden. In het midden bevinden zich verschillende tussenliggende watervallen die, hoewel ze niet erg hoog zijn, niet minder mooi zijn. De indrukwekkendste is tot slot de laagste waterval met een verval van 85 m.

Het klimaat rond de watervallen is niet alleen bijzonder verfrissend, maar wordt ook als heilzaam en helend beschouwd. Dit komt door de hoge luchtvochtigheid en verdampingskoeling, maar ook door de vele zuurstofionen. Deze laatste hebben een kalmerend effect op de zenuwen, stimuleren de bloedsomloop en het immuunsysteem en kunnen fijnstof binden. De gasuitwisseling in de longen wordt ook verbeterd, dus een rustpauze bij de waterval is vooral aan te raden voor bezoekers die last hebben van allergieën of astma.

Wandeling naar de Barbiano watervallen

Aan het einde van Barbiano in het Eisacktal ligt een lange weg met parkeergelegenheid. Hier begint het gemarkeerde pad dat naar de watervallen leidt. Vooral het pad naar de bovenste waterval van Barbiano is een aanrader - en van daaruit kun je ook de andere twee watervallen bereiken. Je moet ongeveer 2,5 uur uittrekken voor de wandeling. Al met al is het pad vrij gemakkelijk en aangenaam, maar er zijn enkele licht onbeschutte plekken.

Als je geen zin hebt in een langere wandeling en toch het waterspektakel van Barbiano met eigen ogen wilt zien, kun je ook rechtstreeks naar de laagste waterval gaan.

Current holiday offers

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel

Images

Waterfall in Barbian
Waterfall in Barbian

Gander river starts on Ritten and flows down into a steep waterfall near Barbian.

© Tourismusgenossenschaft Klausen, Barbian, Feldthurns, Villanders - Wolfgang Gafriller
Waterfall in Barbian
Waterfall in Barbian

Famous excursion destination in Barbian in Eisacktal

© Tourismusgenossenschaft Klausen, Barbian, Feldthurns, Villanders

Bezienswaardigheden Natuur

Service